Callaway Paradym-ijzers

Afstandsijzers zijn vanzelfsprekend lang, maar golfers willen ook gevoel. Waarom combineer je beide niet in één club, vond Callaway, waarna ze met de Paradym-ijzers op de proppen kwamen.

Callaway Paradym-ijzers

De Paradym-ijzers combineren een gesmeed clubblad met een zogenaamd Speed Frame, wat volgens Callaway resulteert in gevoel én lengte. Er zijn twee modellen beschikbaar. De Paradym is een players distance iron voor lage tot mid-handicappers (4 –12), terwijl de Paradym X een game-improver voor hogere handicappers is (12+).

Beide ijzers zijn voorzien van een clubblad met verschillende diktes, dat is ontworpen met behulp van kunstmatige intelligentie. Callaway noemt het een 'Face Cup', omdat het ronde randen heeft, waardoor het nog dunner gemaakt kan worden en meer balsnelheid genereert. Ook de spin, vertrekhoek en consistentie kunnen hiermee worden geoptimaliseerd – voor elke club.

De Face Cup wordt vervolgens in een hol clubhoofd geplaatst, dat dankzij een zogenaamd Speed Frame stijver is gemaakt en het dunne clubblad ondersteunt en stabiliseert.

Om de gebruiker ook het beloofde gevoel te geven, is het clubblad gesmeed van 455 staal, met hierachter een badge van urethaan (het materiaal dat ook wordt gebruikt voor de cover van premium golfballen). Dit dempt de vibraties en zorgt voor een zacht gevoel en geluid, zonder dat je inlevert op balsnelheid.

Een afgeronde leading-edge (voorkant van de zool) glijdt efficiënt door de ondergrond, wat zorgt voor extra vergevingsgezindheid.

Paradym

Bij de Paradym (boven) wordt tot 67 gram wolfraam in het clubhoofd geplaatst om de vertrekhoek te verbeteren en de balsnelheid op peil te houden als je de sweetspot mist. Deze verbeterde vergevingsgezindheid en consistentie kan net het verschil betekenen tussen de green halen of in de bunker eindigen. De technologie is verpakt in een compact clubhoofd met een dunne toplijn en weinig offset.

Paradym X

De Paradym X (boven) heeft een midsize clubhoofd met meer offset, een dikkere toplijn en een brede zool, wat de game-improver vergevingsgezinder maakt dan zijn kleine broer. In deze clubs is nog meer wolfraam gebruikt (tot 79 gram), wat resulteert in een lager zwaartepunt, een hogere balvlucht en meer stabiliteit.

Prijs (7 ijzers): € 1599 (staal), € 1699 (graphite)