Fitness Vrijdag: voetballers

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: in topconditie (deel 3).

golfitness

Mobiliteit, balans en explosiviteit zijn belangrijke fysieke pijlers van de golfswing. Maar wil je ze goed toe kunnen passen, dan is een goede conditie onontbeerlijk. Want hoewel een golfer tijdens de swing inderdaad een korte, explosieve beweging maakt, loopt hij daarnaast tijdens een ronde ook nog enkele uren in de baan.

En als je dan geen goede conditie hebt, kunnen – zelfs met een trolley – die laatste holes behoorlijk vermoeiend zijn.

Golf is een gezonde activiteit, daar zijn veel instanties het over eens, maar het is niet de beste sport om beter in vorm te komen en conditie op te bouwen. Om echt vooruitgang te boeken zul je je cardiovasculaire systeem gericht moeten trainen. Schaatsers en voetballers hebben een uitmuntende conditie. Daarom 'lenen' we een aantal trainingsoefeningen die ook voor golfers uitermate geschikt zijn.

Voetballers

Breng je linkerknie omhoog en wissel af met je rechterknie terwijl je je zijwaarts verplaatst. De oefening gaat dus niet naar voren maar zijwaarts. Je kunt deze oefening langzaam doen, maar ook versnellen.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt