Rahm loert op nummer drie

Halverwege het Farmers Insurance Open op Torrey Pines staat Jon Rahm veertiende - op acht slagen van leider Sam Ryder.

Jon Rahm

Jon Rahm speelde de tweede ronde op de gemakkelijkere North Course van Torrey Pines, in de buurt van San Diego, in 67 slagen om op vier onder par te komen.
De Spanjaard won zijn laatste twee toernooien van de PGA Tour en gaat aan de westkust voor ‘drie op een rij’. Eigenlijk vier op een rij in officiële toernooien, maar voor de Amerikanen telt het succes in het DP World Tour Championship niet.

Sinds begin september speelde Rahm zes toernooien van het Amerikaanse en het Europese circuit - Tiger’s demonstratiewedstrijd niet meegerekend. Hij won er vier, want Rahm was ook de beste in het Spaans Open. Hij werd verder tweede in het BMW PGA Championship en vierde in de CJ Cup.
Toch steeg hij in de periode maar twee plaatsen op de wereldranglijst: van zes naar vier.
Rahm won al twee keer eerder op Torrey Pines: het Farmers Insurance Open van 2017 en het U.S. Open van 2021.

Sam Ryder gaat aan de leiding op Torrey Pines. De nummer 238 van de wereld heeft met -12 drie slagen voorsprong op de rest van het veld. De 33-jarige speler uit Florida heeft in 146 voorgaande wedstrijden van de PGA Tour nog nooit gewonnen. Ook ging Ryder nooit eerder na 36 holes aan de leiding.
Thomas Detry staat met een onder par 36ste. De Belg is momenteel de nummer veertien van de FedEx Ranking.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde vrijdag van 20.30 - 2.00 uur rechtstreeks uit. Het toernooi wordt van woensdag tot en met zaterdag gespeeld vanwege de halve finales van de National Football League. Die vinden zondag plaats.