TaylorMade Stealth 2-drivers

De tweede generatie Stealth-drivers combineert volgens TaylorMade lengte en vergevingsgezindheid, wat het marketingteam tot de kreet 'Fargiveness' verleidde.

TaylorMade Stealth 2-drivers

Net als bij zijn vorig jaar geïntroduceerde voorganger is het clubblad opgebouwd uit zestig laagjes extreem dun koolstofvezel, die zorgen voor een maximale energieoverdracht op de bal, en daarmee voor meer lengte. Het clubblad is aan de zijkanten zelfs nog wat dunner gemaakt, wat de vergevingsgezindheid vergroot en de balsnelheid ook bij minder goed balcontact op peil houdt. 'Fargiveness' dus, als je houdt van foute woordspelingen.

In de drie modellen – Stealth 2, Stealth 2 Plus en Stealth 2 HD – is meer carbon gebruikt dan bij de vorige generatie, waardoor er wederom gewicht is bespaard. Deze gewonnen grammen werden op strategische plekken in het clubhoofd geplaatst om de stabiliteit te bevorderen en het zwaartepunt te optimaliseren. Zo zijn de spin en vertrekhoek voor elk model gefinetuned.

De enige onderdelen van de club die nog van metaal zijn gemaakt, zijn de zoolgewichten en het voorste deel van het clubhoofd, dat van titanium is gefabriceerd om de hosel en het clubblad in te kunnen plaatsen. De rest van het clubhoofd is van koolstof, zodat TaylorMade niet meer spreekt over metalwoods maar over carbonwoods.

Stealth 2 Plus

Door de gewichtsbesparing kon er in de Stealth 2 Plus een zoolsleuf met een schuifgewicht van 15 gram worden geplaatst, waarmee de balvlucht kan worden beïnvloed (draw/fade). Dit model genereert de minste spin van de familie, wat 'm bij uitstek geschikt maakt voor spelers met een hoge swingsnelheid.

Stealth 2

De Stealth 2 heeft een 25-grams gewicht van wolfraam achterin de zool, om een uitgekiende combinatie van vertrekhoek, spin en stabiliteit te bieden. Het swinggewicht kan worden afgestemd op de gebruiker, om de prestaties voor elke golfer te optimaliseren.

Stealth 2 HD

Bij de Stealth 2 HD zit het meeste gewicht (30 gram) in de hiel, wat zorgt voor een hoge balvlucht met een draw-bias, plus veel stabiliteit (hoog traagheidsmoment of MOI). Dit is dan ook de meest vergevingsgezinde driver van de nieuwe lijn.

Stealth 2 HD Dames

De vrouwenversie van de Stealth 2 HD is uitgerust met een lichter clubhoofd met een afwijkende grijze finish. Ook de shaft (45 gram) en grip (38 gram) wegen minder. Je kunt er dus meer swingsnelheid mee genereren, terwijl de stabiliteit en hoge draw balvlucht intact blijven.

Prijzen: € 669 (Stealth 2 Plus), € 649 (Stealht 2/Stealth 2 HD)