Fitness Vrijdag: balans

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: in de houding.

fitness

Een goede golfswing begint niet als je de beweging inzet, maar al daarvoor, als je je klaarmaakt voor de slag en je je positie inneemt. Zonder goede houding kun je een goede swing wel vergeten. Aan de slag dus.

Ga in de beginhouding voor je golfswing staan. Actief, niet te veel voorovergebogen, het gewicht van je lichaam niet op je voorvoet of je hakken. Verplaats je gewicht langzaam naar links en til je rechtervoet op zonder dat je je houding met je bovenlichaam gaat corrigeren. Je standbeen is aan het werk en je bilspieren en core doen de rest. Hou je focus vast en controleer je beweging. Wil je het écht goed doen? Doe de oefening dan op blote voeten om ook je enkels sterker te maken.

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt