Fitness Vrijdag: open boek

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: in de houding.

fitness

Een goede golfswing begint niet als je de beweging inzet, maar al daarvoor, als je je klaarmaakt voor de slag en je je positie inneemt. Zonder goede houding kun je een goede swing wel vergeten. Aan de slag dus.

Net zoals je een boek blad voor blad omslaat, 'open' je je wervels hier een voor een. Ga op je zij liggen. Pak met je onderliggende hand je naar voren gestoken knie vast. Adem uit terwijl je je bovenste arm strekt en voor je op de grond legt. Draai je nu langzaam open en voel de rek in je wervels en hou de eindpositie enkele tellen vast. Lijkt het een beetje ingewikkeld deze oefening? Vergeet dan zeker niet de QR-code te scannen, daar doe ik de oefening helemaal voor!

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt