Fitness Vrijdag: rek en strek

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: de baan in (deel 4 en slot).

fitness

Kleine simpele dingen die makkelijk toepasbaar zijn hebben veel meer impact op je prestatiemogelijkheden dan je in eerste instantie misschien zou denken. Maak er kleine gewoontes van voor je de baan in gaat of zelfs als je al in de baan bent.

Of het nu voor of na de ronde is, of misschien zelfs wel tijdens de ronde als je een tijdje moet wachten: hou je lichaam in beweging. Bijvoorbeeld met deze eenvoudige rekoefening. Ga rechtop staan, breng je voet naar achteren en pak deze vast. Blijf een aantal tellen zo staan en gebruik eventueel je club als hulpmiddel om je balans te houden. Enorm doeltreffend om voor je volgende slag niet weer helemaal vastgeroest te zitten waardoor je dus een betere swing kan maken. Zo simpel kan het zijn!

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt