Fitness Vrijdag: spaar je rug

Elke editie van Golfers Magazine geeft fitnessspecialiste Liesbeth Pauwels golfgerelateerde fitness- en yogatips. Elke vrijdag delen we er hier eentje met je. Deze week: de baan in (deel 3).

fitness

Kleine simpele dingen die makkelijk toepasbaar zijn hebben veel meer impact op je prestatiemogelijkheden dan je in eerste instantie misschien zou denken. Maak er kleine gewoontes van voor je de baan in gaat of zelfs als je al in de baan bent.

Hoe makkelijk het ook lijkt om even snel te bukken om je bal te pakken of je bal op te lijnen; je belast je onderrug er echt bovenmatig veel mee. Zeker als je dit achttien holes lang, elke keer weer doet. Zak door je knieën, ga op je hurken, en hou je schouders boven je heupen. Zodra deze te ver naar voren komen zit je waarschijnlijk met een bolle rug. Kleine moeite, groot plezier.

Zo niet...
Zo wel!

Ook werken aan je fysieke golfdoorbraak? Of je nu een gevorderde golfer bent, heel sportief, niet zo, of een beginner; iedereen heeft baat bij een goede en gezonde manier van bewegen, dat is de vaste overtuiging van Liesbeth Pauwels. Meer informatie vind je op www.lpgolfperformance.nl.

Alle oefeningen zouden op een gecontroleerde manier uitgevoerd moeten worden, in een veilige omgeving en binnen de fysieke mogelijkheden die individueel bepaald zijn. Daag jezelf uit, maar accepteer geen pijn tijdens je training. Leg bij twijfel contact met een (My TPI) gecertifieerde coach.

Tips
  • Corné van der Stelt