Rahm onklopbaar

Na een mooi duel met debutant David Thompson behaalde Jon Rahm in The American Express zijn negende overwinning op de PGA Tour.

Rahm en familie

De 28-jarige Spanjaard speelde de laatste ronde van het met acht miljoen gedoteerde toernooi in 68 slagen om op een totaal van 261 (-27) te komen. Hij had in het eindklassement een slag voorsprong op Thompson, die pas zijn twintigste toernooi op het hoogste niveau speelde.
Het was het tweede succes op rij voor Rahm. Twee weken geleden won hij op Maui het Tournament of Champions.
Wereldwijd was het zelfs Rahms vierde zege in zes toernooien. Hij won op de Europese DP World Tour ook het Spaans Open en het Tour Championship

‘Ik denk dat ik mij vandaag van tee tot green heel goed voelde’, aldus Rahm, die op de wereldranglijst van de vierde naar de derde plaats steeg. ‘Beter dan in een lange tijd. Ik had het idee dat ik mijn swing echt onder controle had. En dus ik voelde mij de baas over mijn spel. Heb dan ook veel goede swings gemaakt en ik heb mijzelf veel kansen gegeven.’
Xander Schauffele had recentelijk veel last van zijn rug, maar hij speelde sterk in La Quinta. Hij maakte op dag 4 zelfs een albatross: op de par-5 vijfde sloeg hij de bal vanaf 207 meter met een ijzer-4 de hole in. Na een 62 werd de man uit San Diego gedeeld derde.

LPGA Tour
Brooke Henderson domineerde in het Tournament of Champions, de openingswedstrijd van het seizoen 2023.
Voor de vier ronden op de baan van Lake Nona bij Orlando kwam de Canadese speelster tot een winnend totaal van 272, zestien onder par.
Henderson had in het eindklassement vier slagen voorsprong op Maja Stark uit Zweden en de Engelse Charley Hull.

Tour
  • Pro Shots