Spanning aan kop, bijrol voor Nederlanders

Terwijl de enige twee landgenoten op zondag niet veel meer rest dan te proberen hoog in de middenmoot te eindigen, belooft de strijd om de eindzege een spannende te worden: Molinari, Lee en Lowry delen de koppositie, maar de achtervolgers zijn niet ver én met velen.

lowry

Niet minder dan vijftien man staan binnen drie slagen van elkaar en de kop van het veld. Natuurlijk hebben de drie koplopers met een totaal van dertien onder par bij het ingaan van de laatste ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship de beste papieren, maar de Italiaan, Ier en Koreaan zullen zich er terdege van bewust zijn dat ze zondagmiddag ook zomaar met lege handen kunnen staan, zo druk is het op het leaderboard.

Dat nog zoveel spelers meedoen om de eerste grote zege van het seizoen, komt mede doordat er goed gescoord kan worden op Yas Links waar de omstandigheden ook nog eens ideaal zijn. Bijna dertig spelers tekenden op moving day voor een score in de zestig en daardoor kon het zomaar gebeuren dat de koploper van dag 2, Guido Migliozi, zichzelf ondanks een ronde onder par (-1) na 54 holes terugvond op de gedeeld zevende plek, twee slagen achter het leidende trio.

Twee van de drie koplopers raffelden de derde ronde af in 66 slagen (-6) en sloten daarmee aan bij Francesco Molinari die de koppositie na een 69 wel vast wist te houden waardoor de drie met -13 zondag als laatsten de baan in gaan.

Op het moment dat Lowry, Lee en Molinari afslaan zijn Joost Luiten en Darius van Driel waarschijnlijk al binnen, of naderen ze in elk geval al het clubhuis. Luiten maakte op de derde dag twee birdies en een bogey voor een ronde -1 en staat daarmee gedeeld 48ste, terwijl Darius van Driel met vijf birdies en vier bogeys tot eenzelfde score kwam, en daardoor als nummer 42 aan de vierde ronde mag beginnen.

Tour
  • Golfsupport