Banen NL: Golfbaan Kralingen

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Scherp uit de startblokken (deel 4).

kralingen

Op de meeste banen kun je rustig in je ronde komen met een vriendelijke par-4 of -5. Er zijn echter ook banen waar er direct veel van je gevraagd wordt, omdat de ronde begint met een par-3 en je dus meteen een voltreffer moet produceren. Was nou maar wel eerst naar de driving range gegaan...

GOLFBAAN KRALINGEN

PRAKTISCH

9 holes - par 64

Geel: 4861 meter

Rood: 4301 meter

Greenfee: € 43

Kralingseweg 200

3062 CG Rotterdam

(010) 4522475

www.golfbaankralingen.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Niet meer dan 20 km van mijn huis en toch onbekend. Maar een aanrader. Een mooie parkbaan met negen holes, waarvan vier par-3’s ‒ enkele tot meer dan 200 meter ‒ en vijf par-4's. Vreemd genoeg geen makkelijke baan. De deelnemers van onze groep kregen veel slagen mee, maar toch werd er niet goed gescoord. Uitdagend dus, met hier en daar water in het spel. Een aangename sfeer, goed onderhouden, mooie natuur. Ik kom hier terug.

Geschreven door: rbrouwer, Handicap: 23,3

Vooraf had ik geen hoge verwachtingen van deze 9-holesbaan, maar na het spelen ben ik positief. Mooi gelegen in het Kralingse bos heeft deze fraaie parkbaan geniepige hindernissen, water (soms verdekt) en veel bomen die het spel kunnen bederven. Kortom, precisie vereist. En de baan is bepaald niet vriendelijk voor de driver.

Geschreven door: hezzelpz, Handicap: 15,4

Golfers Magazine zegt:

Bijna negentig jaar oud is Golfbaan Kralingen en het is bijna niet te geloven dat het ontwerp van Cotton al die tijd stand heeft weten te houden tegen de almaar oprukkende stad. Het past allemaal net op deze laaggelegen baan (de laagste van heel Europa), die een opvallende par van 64 heeft. Dit is geen baan voor beukers maar voor spelers die het korte werk goed beheersen. Dat de eerste hole een par-3 is, is dan ook niet meer dan logisch. Leuk clubhuis, vriendelijke mensen, veel bomen, kleine greens. Fijn rondje stadsgolf.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses