Banen NL: Golf Waterland

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Scherp uit de startblokken (deel 3)

waterland

Op de meeste banen kun je rustig in je ronde komen met een vriendelijke par-4 of -5. Er zijn echter ook banen waar er direct veel van je gevraagd wordt, omdat de ronde begint met een par-3 en je dus meteen een voltreffer moet produceren. Was nou maar wel eerst naar de driving range gegaan...

GOLF WATERLAND

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5320 meter

Rood: 4733 meter

Greenfee: € 55

Buikslotermeerdijk 141

1027 AC Amsterdam

(020) 636 10 10

www.golfbaanwaterlandamsterdam.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

‘Gewoon goed’ als je het in een paar woorden moet omschrijven. Als je over de weg komt aanrijden krijg je al een goed beeld van de baan. Een parkbaan met hier en daar water. De fairways zijn niet altijd breed, maar omdat ze niet zo lang zijn goed te spelen met je ijzers. De greens zijn wat traag. Wel is alles goed onderhouden. De driving range is voldoende. De medewerkers bij de receptie en in het clubhuis zijn erg vriendelijk, dus hole negentien is hier prima geregeld.

Geschreven door: PeterDB77, Handicap: 6,1

Waterland blijft een leuke baan om te spelen. Het laatste stuk van de weg ernaartoe is prachtig en eenmaal aangekomen is alles goed geregeld. Het was erg druk, al hebben we daar in de baan geen last van gehad. De baan zelf is uitdagend zat wat mij betreft. Na vier relatief makkelijke holes krijg ik het vanaf hole vijf altijd moeilijk. Als je hier niet recht bent (zoals ik), dan heb je een probleem. Het onderhoud (vooral door de baan) zou wat beter kunnen, maar de greens waren in orde.

Geschreven door: Ruben, Handicap: 15,3

Golfers Magazine zegt:

Alsof beginnen met een par-3 al niet lastig genoeg is: pal naast de tee ligt een groot en drukbezocht oefenterrein, waardoor er altijd kijkers zijn. En dan is de hele linkerkant van de hole ook nog eens out of bounds en ligt rechts de eerste waterhindernis van de dag. Waterland... de naam zegt het al. Op alle achttien holes komt er water in het spel, waardoor op recht geslagen ballen een enorme bonus staat. Als je hier met één bal rondgaat, kan het niet anders of je hebt een goede score op je kaart staan.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses