Banen NL: Het Rijk van Margraten

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Scherp uit de startblokken (deel 1)

margraten

Op de meeste banen kun je rustig in je ronde komen met een vriendelijke par-4 of -5. Er zijn echter ook banen waar er direct veel van je gevraagd wordt, omdat de ronde begint met een par-3 en je dus meteen een voltreffer moet produceren. Was nou maar wel eerst naar de driving range gegaan...

HET RIJK VAN MARGRATEN

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 5709 meter

Rood: 4962 meter

Greenfee: week € 69 weekend € 75

Bemelerweg 99

6267 AL Cadier en Keer

(043) 356 99 99

www.golfenophetrijk.nl/margraten.html

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Deze baan is een echte ‘kuitenbijter’. Een elektrische trolley is geen overbodige luxe als je niet al je energie wilt verspillen met het de heuvels op sjouwen met je golfkar. De prachtige vergezichten maken je ronde tot een genot. De brede fairways lijken vergevingsgezind, maar kijk uit: vaak lopen ze behoorlijk af, waardoor de bal alsnog in de struiken verdwijnt. Erg leuke uitdagende baan om te spelen, met verrassende holes, goede oefenfaciliteiten, een mooi clubhuis en een gezellig restaurant.

Geschreven door: vanstokhem, Handicap: 20,6

Margraten is een vaste waarde tijdens de vijf of zes keer per jaar dat ik naar Zuid-Limburg ga. Prachtig restaurant met mooi terras, prima bediening en dito kwaliteit eten en drinken. Het belangrijkst zijn uiteraard de baan en het uitzicht op de omgeving. Een goede clubkeuze is sowieso essentieel, maar zeker bij hole één. Daarna gaat het omlaag naar de holes twee tot en met negen, om vandaar een flinke klim te maken naar hole tien.

Geschreven door: FredBouwman, Handicap: 32,7

Golfers Magazine zegt:

Randstedelingen hebben nogal eens de neiging om van elke bestemming te zeggen 'dat het een eind rijden is', maar voor Het Rijk van Margraten gaat dat voor bijna iedereen op, zo diep in de zuidpunt van het land is deze baan van Het Rijk Golfbanen weggestopt. Het is de rit echter zonder meer waard. Niet alleen is de baan uitstekend onderhouden, de vergezichten die je op een groot deel van de baan cadeau krijgt, zijn on-Nederlands mooi. Nederland was toch dat vlakke land? Nou, hier niet. Mocht je een elektrische buggy in de garage hebben staan, dan is dit het moment om hem mee te nemen. Al is het bij de afdaling naar de green van de par-3 eerste vooral zaak je kar niet al te hard voor je uit te laten rollen.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses