Banen NL: Golfclub Meerssen

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Go GEO (deel 5 en slot).

meerssen

Geen land heeft zoveel banen met een Golf Environment Organization-certificaat (GEO) als Nederland. Duurzaam beheer staat bij veel golfaccommodaties hoog in het vaandel. Groen beheer, met respect voor de natuur, is van groot belang voor de toekomst van de sport en de planeet. Groen moet je gewoon doen.

Golfclub Meerssen

PRAKTISCH

9 holes - par 29

Geel: 1500 meter

Rood: 1438 meter

Greenfee: € 25

Heiveld 4

6241 GA Bunde

(043) 365 27 56

www.golfclubmeerssen.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Golfclub Meerssen is een atypische golfclub. Gerund als vereniging waarbij de leden net als bij de hockey- of tennisclub alle voorkomende werkzaamheden verrichten, variërend van bardienst tot groenonderhoud. De baan heeft negen holes en is vooral interessant om je korte spel te oefenen. Voor de longhitter is er minder uitdaging. Een driving range is er niet, wel een afslagkooi.

Geschreven door: RSMROffermans, Handicap: 18,1

Echt een gezellige vereniging, met een knusse uitstraling. Hier doen alle leden iets voor de club. Leuk om te zien dat de twee dames die net van de baan kwamen direct een bezem pakten om even de stoep aan te vegen. De baan is klein, goed onderhouden en erg overzichtelijk. En de leden zijn hier trots op.

Geschreven door: pak, Handicap: 23,2

Golfers Magazine zegt:

Dat het GEO-certificaat niet alleen voorbehouden is aan grote banen bewijst Golfclub Meerssen. De korte baan slingert zich door het heuvelland en dat levert mooie plaatjes op. Gasten zijn (beperkt) welkom op deze ledenbaan, die bestaat uit zeven par-3-holes en twee par-4's. Waag gerust een poging de green te halen op de par-4 tweede, maar hou in gedachten dat het water rechts van de green er echt niet

Clubs & amateurs
  • Leading Courses