Banen NL: Golfbaan Leeuwenbergh

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Go GEO (deel 3).

leeuwenbergh

Geen land heeft zoveel banen met een Golf Environment Organization-certificaat (GEO) als Nederland. Duurzaam beheer staat bij veel golfaccommodaties hoog in het vaandel. Groen beheer, met respect voor de natuur, is van groot belang voor de toekomst van de sport en de planeet. Groen moet je gewoon doen.

Golfbaan Leeuwenbergh

PRAKTISCH

18 holes - par 71

Geel: 5211 meter

Rood: 4430 meter

Greenfee: € 76

Elzenlaan 31

2495 AZ Den Haag

(070) 395 45 56

www.leeuwenbergh.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Het was een groot genoegen hier weer te spelen. De baan lag er geweldig bij. De fairways, greens en bunkers waren prima verzorgd. Afwisselende baan met uitdagende holes. De faciliteiten zijn allemaal goed in orde. Uitstekend terras met goed zicht over de baan en goede service. Kijken er naar uit hier weer terug te komen.

Geschreven door: fred.schroeder, Handicap: 16,4

GC Leeuwenbergh is een gemoedelijke vereniging met prima faciliteiten, een gezellig clubhuis met zonnig terras en een uitstekende golfshop. De baan is erg verbeterd in vergelijking met een paar jaar geleden. De greens zijn on-Nederlands snel en de afslagplaatsen zijn uitdagend, zeker op de eerste negen. Kritiekpunt: de eerste negen behoren tot de lastigste van Nederland.

Geschreven door: hbkekhart, Handicap: 16,2

Golfers Magazine zegt:

Met net meer dan 5200 meter vanaf geel is Golfbaan Leeuwenbergh gerust kort te noemen. Toch is dat niet het eerste waar we aan denken bij de Haagse baan, waar we al even niet meer te gast waren. Als we de uit de jaren tachtig van de vorige eeuw stammende baan kort en bondig moeten omschrijven, dan doen we dat met het gevoel dat ons het meest is bijgebleven: kruip-door-sluip-door. Je merkt dat de baan ingeklemd zit in een razend druk deel van het land. Des te knapper dat ze hier een 18-holesbaan hebben weten aan te leggen.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses