Banen NL: Golfpark Spandersbosch

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Go Geo (deel 2).

spandersbosch

Geen land heeft zoveel banen met een Golf Environment Organization-certificaat (GEO) als Nederland. Duurzaam beheer staat bij veel golfaccommodaties hoog in het vaandel. Groen beheer, met respect voor de natuur, is van groot belang voor de toekomst van de sport en de planeet. Groen moet je gewoon doen.

Golfpark Spandersbosch

PRAKTISCH

9 holes - par 64

Geel: 4148 meter

Rood: 3478 meter

Greenfee: € 40 (18 holes)

Sportpark Crailoo 26

1222 AA Hilversum

(035) 685 73 28

www.golfparkspandersbosch.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Met het werk een rondje gelopen. Ik blijf altijd een haat-liefdeverhouding hebben met deze baan. Haat, want wat is die baan toch smal, echt heel smal. Liefde, want de omgeving blijf ik fantastisch vinden. Goed om course management te leren/oefenen.

Geschreven door: Birdie-golf-NL, Handicap: 14,9


Het was bijna een jaar geleden dat ik op Spandersbosch had gespeeld. Eerst de Crailoo-baan, een par-3 met negen holes. Goed voor het korte werk. Op de Boschbaan zijn hole twee en hole zes zeer smal, met nauwelijks fairway, dus recht slaan is noodzakelijk. Misschien voor de hoge handicappers niet echt leuk om te spelen. Neem veel ballen mee, want je bent ze zo kwijt. Hole zeven, acht en negen zijn mooie lange par-4-holes rondom en over het water. Er is geen par-5-hole.

Geschreven door: richard.kunst, Handicap: 13,9

Golfers Magazine zegt:

Het was een drukte van belang toen we richting Spandersbosch reden. Gelukkig was de meeste aanloop voor een van de vele in de buurt liggende sportvelden. Al moesten we daardoor wel goed opletten dat we geen kleine hockeyers voor de wielen kregen. Die scherpte in de auto heb je ook nodig op de 9-holesbaan die – het is al eerder opgemerkt – behoorlijk smal is. Leuk om een keertje te spelen. Of vaker. Zo hoorden we verhalen over herten en indrukwekkende stilte als je in alle vroegte de baan ingaat. Iets om te onthouden.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses