Banen NL: Golfclub De Compagnie

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Go GEO (deel 1).

compagnie

Geen land heeft zoveel banen met een Golf Environment Organization-certificaat (GEO) als Nederland. Duurzaam beheer staat bij veel golfaccommodaties hoog in het vaandel. Groen beheer, met respect voor de natuur, is van groot belang voor de toekomst van de sport en de planeet. Groen moet je gewoon doen.

Golfclub De Compagnie

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 6000 meter

Rood: 5064 meter

Greenfee: € 65

Golflaan 1

9646 DS Veendam

(0598) 62 52 72

www.golfclubveendam.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Heerlijke baan om te spelen, met een doordachte lay-out en een aantal ‘gevaarlijk’ spelende holes. De eerste negen is meer een parkbaan, waar je nauwkeurig moet zijn. De tweede negen is meer open, met bredere fairways, maar wel met meer hindernissen in de vorm van slootjes en ander water. Mooie en goede greens, fijn bunkerzand en goede lay-outborden op de tee. De baan speelt lang. Goed onderhoud en prima oefenfaciliteiten.

Geschreven door: maarten234, Handicap: 5,9

Op een zonnige vrijdagmiddag negen holes met mijn vrouw gelopen. Volle bezetting van de golfbaan, maar toch liep alles vlot door. De golfbaan lag er top bij. Hulde aan De Enk, die sinds begin vorig jaar het onderhoud doet. Mooie fairways en snelle greens. Werkelijk een heerlijke belevenis om hier te lopen.

Geschreven door: Harmar, Handicap: 24
.

Golfers Magazine zegt:

Dat je in het noorden van het land meer ruimte hebt dan in, pak ’m beet, de Randstad, is goed te zien op de baan van de Compagnie. De uit 1990 stammende baan breidde in 2006 uit naar achttien holes. Hoewel de leegte van het omliggende land hier en daar groot is, valt vooral op hoe volwassen de baan in drie decennia is geworden. Denk aan brede fairways, omgeven door flinke bosschages, en enkele uitdagende waterhindernissen. Ruimte is er ook op de greens, die vrijwel zonder uitzondering groot zijn.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses