Wilson Dynapower is terug

Bijna zeventig jaar na dato blaast Wilson Golf de beroemde Dynapower-naam nieuw leven in. Power en afstand zijn nog steeds de toverwoorden bij de nieuwe metal woods en ijzers.

Wilson Dynapower is terug

Een destijds baanbrekende gewichtsverdeling stond in 1956 aan de basis van de iconische Dynapower-franchise, en anno 2023 zijn de mogelijkheden daartoe vele malen groter dankzij het gebruik van materialen als koolstof en titanium, en de rekenkracht van AI-computers.

Het resulteert in een driver met een clubblad met verschillende diktes (voor maximale balsnelheid over een zo groot mogelijk oppervlak) en een aanpasbare hosel voor loft en lie (om de balvlucht te beïnvloeden). De Dynapower vervangt de succesvolle D9.

Dat je bij een driver kunt kiezen uit meerdere modellen zien we intussen bij alle grote merken, maar Wilson gaat een stap verder door zowel een clubhoofd van carbon aan te bieden als een exemplaar van titanium. Allebei met verschillende eigenschappen en gericht op verschillende golfers.

De Dynapower Carbon (links) is bedoeld voor de betere golfer die de bal graag wil manoeuvreren. De lichtgewicht panelen van koolstof in de kroon en de zool zorgen samen met een 12 grams zoolgewicht voor een laag, naar voren gelegen zwaartepunt. Dit drukt de spin en resulteert in een neutrale/fade balvlucht.

De meeste clubgolfers zullen echter de beste resultaten krijgen met de meer vergevingsgezinde Dynampower Titanium (rechts). Dankzij een 16 grams zoolgewicht ligt het zwaartepunt meer achter in het clubhoofd, wat zorgt voor extra stabiliteit (MOI) en een hoge balvlucht met een draw-bias.

De Dynapower-ijzers zijn uitgerust met het dunste clubblad dat Wilson ooit maakte en Power Hole 3.0 technologie, wat garant staat voor veel balsnelheid en een grote sweetspot – vooral richting de teen, waar volgens Wilson gemiddeld 85 procent van de ballen wordt geraakt.

De ijzers zijn gericht op de mid-handicapper die aspiraties heeft om beter te worden. De looks moeten ook de single handicapper aanspreken die op zoek is naar extra lengte en vergevingsgezindheid. Bij het ontwerpen analyseerde een AI-computer naar aanleiding van data duizenden variaties om tot meest effectieve en mooie vorm te komen.

Door veel gewicht naar de uiterste randen van het clubhoofd te drukken, zijn de ijzer stabiel (hoog MOI) en vergevingsgezind. Ook bieden ze een hoge balvlucht en een steile landingshoek, wat nodig is om de bal met je approach op de green te houden.

De lijn wordt gecompleteerd met de Dynapower woods en hybrides. Ook hier heeft kunstmatige intelligentie zijn inbreng gehad, wat resulteert in clubblad met verschillende diktes voor veel balsnelheid en een hoog traagheidsmoment (MOI) voor maximale stabiliteit. Door een plat profiel geven ze veel vertrouwen achter de bal en door het lage zwaartepunt slaan ze makkelijk en is de balvlucht hoog.

Bij de fairwaywoods kun je kiezen voor 15º, 18º en 21º loft, en de hybrides zijn beschikbaar met 19º, 22º, 25º en 28º loft.

De herenmodelen van de Dynampower-lijn hebben rode details, terwijl dit de dames blauw is. De clubs liggen begin maart 2023 in de winkel.

Prijs: € 480 (Carbon), € 400 (Titanium), € 260 (wood), € 230 (hybride), € 875 (ijzers 5-SW, staal), € 980 (ijzers 5-SW, graphite), 840 (ijzers 6-SW, dames)