Ziggo Sport Golf sleept alles binnen

De sportzender heeft voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten van alle toernooien van de Europese DP Word Tour vastgelegd, waaronder het Dutch Open. Ook worden alle toernooien van de Amerikaanse PGA Tour live uitgezonden. Net als de vier Majors én de Ryder Cup.

TV

Dat zegt de zender in een persbericht. Er deden al langer geruchten over de ‘volledige terugkeer’ van de PGA Tour, nadat in 2022 slecht een beperkt aantal wedstrijden rechtstreeks kon worden uitgezonden.

Ziggo Sport was begin januari al stilletjes begonnen met live-uitzendingen van de PGA Tour.
Eind vorig jaar staakten de PGA Tour en de DP World Tour de speciaal voor live-uitzendingen opgetuigde website en app Golf TV. Op 12 december werd de stekker uit het project getrokken en koos men - naast Discovery Plus - toch weer voor traditionelere tv-maatschappijen.
Marcel Beerthuizen, managing director van Ziggo Sport: ‘Golf is een belangrijke sport in het portfolio van Ziggo Sport waarvoor we zelfs een eigen kanaal hebben gecreëerd: Ziggo Sport Golf.’

‘Ik ben blij dat het ons gelukt is om de liefhebbers van golf te laten genieten van de beste spelers en speelsters en de mooiste toernooien van de wereld. Met als hoogtepunt de Ryder Cup die dit jaar in Rome wordt gespeeld.’
‘We besteden veel aandacht aan de Nederlandse inbreng onder meer tijdens het Dutch Open. We werken ook samen met de Nederlandse Golf Federatie om de sport te promoten.’

De vier Majors - te beginnen met in april The Masters - zijn eveneens rechtstreeks te zien bij Ziggo Sport. Daarnaast worden er beelden van de Asian Tour en van de LPGA Tour op het scherm gebracht.
De Ryder Cup werd in 2006 voor het eerst door Ziggo Sport - toen nog onder de naam Sport1 - uitgezonden. Die reeks wordt nu voortgezet met de match die van 30 september tot en met 1 oktober wordt gespeeld op de baan van Golfclub Marco Simone bij Rome.
Met het opnieuw verwerven van de PGA Tour is het nu ook zeker dat de dit jaar stevig opgewaardeerde designated events in Nederland alle live op het scherm worden gebracht. Het zijn zeventien toernooien met enorme prijzengelden die variëren tussen de 15 en 20 miljoen dollar. Alle topspelers zijn verplicht om hier aan mee te doen.
De komende weken zijn dat het WM Phoenix Open, het Genesis Invitational, het Arnold Palmer Invitational, The Players en het WK Matchplay.
De PGA Tour zette deze stap als tegenwicht tegen het Saoedische circuit, ofwel LIV Golf.

Het KLM Open - ja, de oude naam is weer terug - zal dus opnieuw op Ziggo Golf te zien zijn.
Het kampioenschap is een van de oudste van de Europese Tour en wordt voor de derde achtereenvolgende keer gespeeld op Bernardus Golf in het Brabantse Cromvoirt. De 103de editie van het KLM Open vindt plaats van 25 tot en met 28 mei 2023. Ziggo Sport zendt het KLM Open live uit en is op Bernardus aanwezig met een team van verslaggevers en golfanalisten.

Tour
  • Golfsupport.nl