Ping G430-ijzers

De G430-ijzers bieden meer lengte, zonder dat je inlevert op consistentie, gapping en de beroemde vergevingsgezindheid van Ping.

Ping G430-ijzers

Volgens Ping sla je met de G430 game-improver 6 tot 9 meter verder dan met zijn voorganger, de G425. Dat is te danken aan het gebruik van meerdere materialen in het design, wat resulteert in een lager zwaartepunt, sterkere lofts en een dunner clubblad dat extra balsnelheid genereert.

Essentieel voor de extra lengte is de nieuwe PurFlex cavity badge aan de achterkant van het clubblad (foto hieronder). Deze heeft zeven flexibele zones, waardoor het clubblad over een groter oppervlak beter kan buigen en meer energie op de bal overdraagt. Daarnaast zorgt de badge voor een solide gevoel en een aangenaam geluid bij impact.

Omdat de lofts door de hele set sterker zijn geworden, heeft Ping een 41º pitching wedge toegevoegd, zodat de gapping (het verschil in afstand tussen de verschillende ijzers) consistent blijft. Hierop aansluitend heb je onderin de set vier wedges met traditionele lofts van 45,5º, 50º, 54º en 58º. Je kunt er net als bij alle ijzers van Ping trouwens voor kiezen om de lofts nog sterker (power loft) of zwakker (retro loft) te laten buigen.

'Golfers willen meer afstand uit hun ijzers, maar afstand zonder controle leidt niet tot lagere scores', geeft John K. Sholheim, CEO bij Ping toe. 'De meest indrukwekkende designeigenschap is dan ook dat die extra lengte niet ten koste gaat van de vergevingsgezindheid, de gapping en het vermogen om de bal op de green te laten stoppen. De G430 vliegt langer, hoger en landt zachter.'

Ook het uiterlijk heeft een upgrade gekregen: een kortere hosel geeft de robuuste game-improver een wat compacter, strakker uiterlijk. Naast een cosmetisch voordeel brengt deze aanpassing ook het zwaartepunt omlaag, wat zorgt voor meer solide impact, extra balsnelheid en een hoge balvlucht – vooral bij contact laag op het clubblad, waar amateurs de bal vaak raken.

Een ander probleem van de clubgolfer, eerst de grond en dan pas de bal raken, is aangepakt door de zool circa 1º extra bounce te geven. Hierdoor graaft het ijzer zich nog minder in dan zijn voorganger, wat 'vet' balcontact vermindert.

Gewichten van wolfraam in de teen en de hosel, zorgen voor een hoog traagheidsmoment (MOI), waardoor het clubblad bij contact naast de sweetspot minder snel open of dicht draait. Deze extra stabiliteit zorgt ervoor dat ballen dichter bij elkaar eindigen. De hydropearl 2.0 finish stoot water af, waardoor de G430 consistenter presteert uit de natte rough.

Prijs (per club): € 190 (staal), € 202 (graphite)