Rahm wint in Hawaii, Morikawa hard onderuit

De zege van de Spanjaard was net zo goed - en misschien wel meer zelfs - het verlies van Collin Morikawa. De Amerikaan bezorgde zichzelf een plek in een bijzonder clubje: die van spelers die zes slagen voorsprong na 54 holes verspeelden.

rahm

Zes slagen voorsprong had Morikawa voor de start van de laatste ronde in het Sentry Tournament of Champions na drie dagen foutloos golf. En de laatste ronde was nog niet koud onderweg of de voorsprong was zelfs negen slagen na een bogey van Rahm op de eerste, en een birdie van Morikawa op diezelfde hole. Dat Rahm na die eerste hole al snel slagen begon te winnen, maakte hoegenaamd niets uit. De vijf birdies brachten de Spanjaard nauwelijks dichterbij omdat Morikawa er op zijn beurt ook een paar (2) maakte, en vooral omdat hij fouten van de kaart hield.

In het zicht van de haven ging de wedstrijd voor de kampioenen van het vorige seizoen echter volledig op zijn kop. In de eerste plaats door Rahm, die van hole twaalf tot en met vijftien vijf slagen wist te winnen door drie opeenvolgende birdies en een eagle op de par-5 vijftiende.

Dat hoefde allemaal nog geen probleem te zijn voor Morikawa, ware het niet dat hij na 67 holes zonder bogey opeens drie holes achter elkaar slagen inleverde waardoor zijn ruime voorsprong in een achterstand veranderde en Rahm er na een slotronde in tien onder par tot ieders verbazing met de overwinning vandoor ging.

Morikawa beseft wat er zojuist is gebeurd...

'Dit is enorm balen', vatte de Amerikaan zijn gevoelens nog netjes samen. 'Het waren drie slechte swings op het verkeerde moment. Je werkt zo hard en je geeft jezelf dit soort kansen, dan doet het echt pijn. Ik hoef niet terug naar de tekentafel, het voelde de hele week goed, maar ik moet duidelijk kleine dingen aanpassen om het 72 holes vol te houden', aldus de Amerikaan die na zijn zege in The Open in 2021 niet meer wist te winnen.

Waar Morikawa baalde, wist ook Rahm nauwelijks wat er zojuist gebeurd was.

'Ik wist dat ik een klein wonder nodig had om nog een kans te hebben en na die bogey op 1 een nog wat groter wonder. Dit was een heel rare dag', aldus Rahm na zijn achtste zege op de PGA Tour.

Tour
  • ProShots