The home of golf

Elke golfer zou één keer in zijn leven naar St Andrews moeten reizen. Natuurlijk om The Old Course te spelen, maar als je er toch bent, pak je natuurlijk ook wat 'kleine broers en zussen' mee. Op de zeven banen van de St Andrews Links Trust worden jaarlijks 230.000 ronden gespeeld. Zit jij daar dit jaar tussen?

The home of golf

We zetten de zeven links van St Andrews kort voor je op een rijtje. Een starttijd boek je eenvoudig online.

Old Course (1400) - Er wordt al zes eeuwen gespeeld op de beroemdste baan ter wereld. Elke golfer ter wereld kent de Swilcan Bridge, Hell Bunker en de unieke start en finish in de stad. Toch blijft de Old Course een publieke baan waar iedereen welkom is en waar je op zondag gewoon je hond kunt uitlaten.
NEW COURSE(1895) - De onbetwiste nummer twee van St Andrews werd ontworpen door Old Tom Morris en sommigen vinden het design beter dan de Old Course. Hij speelt sowieso eerlijker, met minder bulten en vlakkere greens, al blijft het uitkijken voor de rijkelijk aanwezige gorse.
JUBILEE COURSE (1897) - Deze St Andrews links ligt het dichtst bij de zee en is waarschijnlijk het lastigst, al was hij oorspronkelijk bedoeld voor dames en beginners. De baan ligt tussen de New Course en de baai, en staat bekend om zijn hoge tees en stevige winden.
CASTLE COURSE (2008) - De jongste baan ligt op de kliffen boven de stad en de baai van St Andrews. De smalle fairways en enorme slopes in de greens zijn te extreem voor sommigen, maar de uitzichten zijn adembenemend en de slotstretch behoort tot de meest dramatische in Schotland.
EDEN COURSE (1914) - Deze klassieker van Harry Colt is rustiger en meer vergevingsgezind dan zijn familieleden. Hij heeft het karakter van de Old Course, maar dan korter. De greens hebben zeer veel contouren, maar het blijft leuk. En dat je sommige par-4's kunt halen met je driver is fijn voor je ego.
STRATHTYRUM COURSE (1993) - De goedkoopste van de zeven banen van St Andrews biedt ook de meeste mogelijkheden voor een goede score. Hij is beduidend korter dan de andere en heeft maar vijftien bunkers. Een leuke warming-up voor de grote broers en zussen.
BALVGOVE COURSE (1993) - Dit is de enige 9-holesbaan van The Home of Golf, die vooral wordt gebruikt door families, kinderen en beginners. Met dubbele greens en volop bunkers is het tevens een perfecte trainingsbaan voor het grote werk.
Clubs & amateurs
  • Golfsupport