In de voetsporen van Old Tom

Nog plannen voor een buddytrip in 2023? Dan is dit wel een héél mooie. Volg in de voetsporen van de grondlegger van golf, Old Tom Morris, en speel de banen die hij ontwierp in Schotland.

In de voetsporen van Old Tom

Er zijn maar weinig golfers die zo'n grote stempel op golf wisten te drukken als Thomas Mitchell Morris, beter bekend als Old Tom Morris. De Schot was vier keer Champion Golfer of the Year, organiseerde het eerste Open Championship in zijn geboortestad St Andrews en was betrokken bij het design van drie andere banen waar het Major wordt gespeeld.

Dankzij Old Tom duurt een ronde golf achttien holes, hebben we tees en afstandsmarkers, en worden ook bunkers onderhouden. Hij was de eerste die greens machinaal maaide, zand gebruikte om de grasmat gelijkmatiger te krijgen, en besefte dat een baan met drainage en irrigatie beter speelbaar werd.

Als eerbetoon aan de grondlegger van de golfsport heeft Bonnie Wee Golf, een Schotse touroperator voor luxe golfreizen, de Old Tom Morris Golf Trail in het leven geroepen – een 'pad' langs achttien beroemde Schotse golfbanen die hij ontwierp of verbeterde.

Je begint bij Askernish in het uiterste noordwesten en zakt dan langs de beroemde oostkust af, om te eindigen met Machrihanish, op de uiterste punt van het schiereiland Mull of Kintyre. In welke volgorde je ze ook speelt, het wordt een onvergetelijke trip.

En na het spelen van elke baan krijg je een herdenkingsmunt. Heb je ze alle achttien in je bezit, dan ontvang je tevens een display om ze in uit te stallen. Laat je baard staan en kijk op oldtommorristrail.com of je je droom kunt waarmaken.