Alleen Meekers nog in de race voor tourkaart

Na vier van de vijf rondes vond van het kwartet Nederlandse vrouwen dat de reis naar Spanje maakte alleen Romy Meekers haar naam terug aan de goede kant van de cutline.

meekers

De speelster van de Pan maakte het zichzelf echter niet makkelijk op de vierde speeldag. De cut om door te mogen naar de vijfde en laatste ronde bleef steeds akelig dicht in de buurt van de blondine zweven. Door birdies op twaalf en vijftien leek Meekers zich veilig te hebben gespeeld, maar door bogeys op zeventien en achttien werd het toch nog even nagelbijten voor de Nederlandse. Gelukkig voor Meekers was haar derde opeenvolgende ronde in 73 slagen, en haar tussentotaal van +3, precies genoeg om door te mogen naar de laatste speelronde waardoor een kaart(je) voor de LET zeker is, al moet er op de slotdag een lage ronde binnengebracht worden om een van de ongeveer twintig volle kaarten in de wacht te slepen.

Voor Zhen Bontan, Nikki Hofstede en Pasqualle Coffa wacht in 2023 een seizoen op de LETAS. Weliswaar kregen ze door de plaatsing voor Final Stage een categorie voor de LET in 2023, hun kaart is zó klein dat ze er geen heel seizoen omheen kunnen bouwen: de kaarten voor de spelers die de cut misten op Final Stage worden vergeven op volgorde van het leaderboard en dus Bontan (T76, +6), Nikki Hofstede (T140, +19) en Pasqualle Coffa (142e, +20) zichzelf deze week geen plezier.

Tour
  • Golfsupport