Twentsche kandidaat voor B-NL Trophy

Voor Nieuwjaar moet het rond zijn. De kans is groot dat de Twentsche Golfclub van 18 tot en met 21 mei de gastheer is van het Nederlandse toernooi van de Challenge Tour.

Twentsche

De met 250 duizend euro gedoteerde B-NL Trophy is geboren uit een samenwerking tussen de NGF en de KBGF. In 2021 werd het toernooi gespeeld op The Dutch en afgelopen seizoen op Hulencourt.

Het was de afspraak was dat de B-NL Trophy beurtelings in Nederland en België wordt gespeeld. Dat is de reden dat het 72-holes kampioenschap van de Europese eerste divisie komend jaar zo goed al zeker op de roemruchte Twentsche Golfclub wordt georganiseerd.

Zo goed als zeker, omdat er nog wel wat losse eindjes aan elkaar moeten worden geknoopt. Waarschijnlijk valt de definitieve beslissing op 30 december.

Op de onlangs bekendgemaakte kalender van de Challenge Tour 2023 staat achter de datum nog TBC: To Be Confirmed.

‘We kunnen inderdaad bevestigen dat we in gesprek zijn met de NGF om de wedstrijd van de Challenge Tour op de Twentsche te organiseren’, zegt clubmanager Peter Hemmen. ‘Of dat echt het geval is, wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.’

De Europese Tour is inmiddels al langs geweest en natuurlijk waren er wel wat wensen, maar in feite staat niets een Challenge Tour-wedstrijd op de Twentsche in de weg.

Het zou best zo kunnen zijn dat het kampioenschap niet alleen van 18 – 21 mei 2023 , maar ook in 2024 en zelfs misschien wel in 2025 op de baan in Ambt Delden wordt gespeeld.

Het is een publiek geheim dat de Belgische federatie van de samenwerking in deze vorm af wil. De KBGF zou het toernooi nog wel willen ondersteunen – in ruil voor een aantal wildcards.

De Twentsche Golfclub werd in 1926 opgericht en een jaar later werd tussen Hengelo en Enschede een 9-holes baan geopend.

In 1997 verhuisde de club naar het landgoed Twickel, naar een door de Ier Tom McAuley ontworpen course. Deze baan past uitstekend in het kenmerkende Twentse coulissenlandschap.

McAuley tekende in Nederland ook de banen van Cromstrijen en (deels van) Burggolf Purmerend.

De Twentsche is overigens al decennia organisator van een traditionele wedstrijd van de PGA Holland: de Twente Cup.

Tour
  • Twentsche Golfclub