B-NL Challenge Trophy naar mei

De eerste divisie van het Europese golf bestaat in 2023 uit 29 toernooien in achttien verschillende landen. Het toernooi van België en Nederland wordt van 18 tot en met 21 mei gespeeld.

Challenge Trophy

De baan voor de met 250 duizend euro gedoteerde B-NL Trophy is nog niet bekendgemaakt. Het toernooi wordt om en om in Nederland en België gespeeld. In 2021 was The Dutch gastheer.
De B-NL Trophy (foto boven de te winnen beker) wordt een week voor het Dutch Open gespeeld. Dat met twee miljoen gedoteerde kampioenschap vindt van 25 – 28 mei voor de derde keer op rij op Bernardus plaats.
Het seizoen 2023 wodt op 2 februari geopend met het Bain’s Whiskey Kaapstad Open. Dat is het begin van een reeks van vier toernooien in Zuid-Afrika die ook meetellen voor de Sunshine Tour.
India keert voor het eerst sinds 2013 terug als gastland met twee wedstrijden in maart.
De Challenge Tour gaat in mei naar Spanje voor het Challenge de España. Dat is het startschot geeft voor een reeks van twintig toernooien in 22 weken.
Het seizoen 2023 wordt van 2 tot en met 5 november afgesloten met de Rolex Challenge Tour Grand Final op de Club de Golf Alcanada, waar de 45 beste spelers van de ranglijst strijden om een van de twintig startbewijzen voor de DP World Tour van 2024.
Het totale prijzengeld van de Challenge Tour 2023 (schema staat hier) bedraagt 8,2 miljoen euro.

Tour
  • Golfsupport.nl