Weber slaagt op Qualifying School

Met een totaalscore van veertien onder par slaagde Dewi Weber er ruimschoots in haar kaart op de LPGA voor 2023 veilig te stellen.

weber

Veertien onder par. Het is precies de score die de Groningse ook vorig jaar binnenbracht na de acht dagen durende jacht op een kaart voor de LPGA. Waar deze score vorig jaar echter nog goed was voor de tiende van de 45 beschikbare kaarten, moest ze nu genoegen nemen met een iets minder eindklassering en kaart: voor de eerste twintig speelsters lag een kaart klaar in categorie 14, terwijl Weber (en de Belgische Manon de Roey) het moeten doen met categorie 15, hetgeen in de praktijk misschien net een paar starts kan schelen.

Hoe dan ook slaagde de missie van Weber die haar debuutseizoen eindigde op de ergst denkbare plek mogelijk, 101ste, waardoor de gang langs Qualifying School opnieuw noodzakelijk was.

In de over twee keer vier rondes verdeelde wedstrijd liet Weber van meet af aan zien dat ze thuishoort op de LPGA. Geen moment stond ze aan de verkeerde kant van de cutline, geen enkele dag speelde ze een ronde boven par, uitschieters waren er niet (in 144 holes maakte ze niet één dubbel bogey of erger) en na de 66 in de vijfde ronde speelde de 26-jarige het toernooi professioneel uit.

Tour
  • ProShots