Luiten en Besseling naar weekend

Een topnotering is nog ver weg maar zowel Joost Luiten als Wil Besseling heeft nog een kans om dat te bewerksteligen in hun eerste wedstrijd van het jaar.

luiten

Met een beste score van vijf onder par is het vooralsnog niet 'oranje boven in Zuid-Afrika op de dag dat Nederland werd uitgeschakeld op het WK voetbal, maar waar het Nederlands elftal in Qatar de koffers moest pakken, mochten in elk geval de helft van de Nederlanders in Zuid-Afrika zich verheugen op de tweede helft van het Alfred Dunhill Championship.

Met een score van -5 is het Joost Luiten die na 36 holes de beste Nederlandse score achter zijn naam heeft staan. De zesvoudig tourwinnaar opende het toernooi op Leopard Creek met een 69 op dag 1 en zette daar op dag 2 een 70 naast, waarmee hij voorlopig op de gedeeld 28ste plaats staats, acht slagen achter koploper Jamieson die met -13 drie slagen los is van de rest van het veld.

Naast Luiten haalde ook Besseling het weekend, al was het slechts op het nippertje. Na op de eerste ronde in -1 rond te zijn gegaan kwam de Noord-Hollander op de tweede dag niet verder dan level par en dat was maar net genoeg om met -1 het weekend on the number te halen.

Voor Darius van Driel en Daan Huizing zit het toernooi er op. Van Driel miste met level par de derde cut op rij slechts op één slag, terwijl Daan Huizing zijn seizoen met een 81 dermate slechte begon dat zijn elf slagen betere tweede ronde hem alsnog bij lange na niet in de buurt van de cutline bracht.

LPGA

Na zes van de acht rondes op Q School van de LPGA is Dewi Weber nog altijd op koers haar kaart weer veilig te stellen. De Groningse bleek niet in staat de fraaie 66 van dag 5 een vervolg te geven, maar haar 70 van dag 6 was goed genoeg om in de buurt van de top-20 te blijven hangen, met dus fraai uitzicht op het heroveren van haar maar nipt verloren kaart.

Tour
  • Golfsupport