Hovland in de voetsporen van Tiger

Met het succesvol verdedigen van zijn titel in de Hero World Challenge trad Viktor Hovland in de voetsporen van Tiger Woods. Hiermee voorkwam hij tevens dat Scottie Scheffler wederom de nummer 1 van de wereld wereld.

Hovland in de voetsporen van Tiger

Hovland begon de slotdag van de Hero World Challenge met drie slagen voorsprong, maar die had zijn flightgenoot Scottie Scheffler al na zes holes weggewerkt met twee birdies en een eagle.

Met een double bogey op de par-5 negende (na een drive in het helmgras) leek de Masters-kampioen de Noor vervolgens weer vrij baan te geven, maar Scheffler – die bij een overwinning Rory McIlroy zou aflossen als de nummer 1 van de wereld – weigerde op te geven. Op de back nine knokte hij zich birdie voor birdie terug in de wedstrijd.

Op de lastige par-4 achttiende leek Hovland uiteindelijk te bezwijken onder de druk. Vanuit een lastige ligging sloeg hij zijn bal in het water en leek een double bogey onvermijdelijk. Voor de zoveelste keer deze week hielp zijn putter hem echter uit de problemen. Zaterdag had Hovland slechts 23 putts nodig en in de slotronde was dat er uiteindelijk maar één meer.

De Noor maakte de putt van acht meter voor de bogey en was hiermee voor de tweede keer op rij het sterkst in de Hero World Challenge – iets wat alleen Tiger Woods eerder was gelukt. 'Het was veel stressvoller dan nodig, maar hij is binnen', aldus Hovland. 'Ik heb veel slechte ballen geslagen, maar als je de putts maakt, hou je een kans.'

Rory zal hem dankbaar zijn.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport