Fitzpatrick en Hatton leiden de race

Halverwege het DP World Tour Championship staan er twee Engelsen aan kop: Tyrrell Hatton en Matt Fitzpatrick. De laatste ligt zelfs op koers voor de winst in de Race to Dubai.

Dubai

Beide Engelsen opende de seizoensfinale op de Earth Course van Jumeirah Golf Estates gisteren met een 65 (-7) en hielden elkaar op dag twee eveneens in evenwicht (67). Hatton kwam op dag twee beter uit de startblokken en liep drie slagen uit, maar Fitzpatrick knokte zich terug en na 36 holes zijn beiden op -12 te vinden.

Hiermee stijgt U.S. Open-kampioen Fitzpatrick in de 'projected standings' van de jaarranglijst van de derde naar de eerste plaats, waarmee hij Rory McIlroy (die na ronden in 71 en 68 elfde staat op -5) en Ryan Fox (die is weggezakt naar de 37ste plaats) voorbij streeft.

Hiermee stijgt U.S. Open-kampioen Fitzpatrick in de 'projected standings' van de jaarranglijst van de derde naar de eerste plaats, waarmee hij Rory McIlroy (11de op -5) en Ryan Fox (die is weggezakt naar de 37ste plaats) voorbij streeft.

Ook Hatton, die tijdens zijn ronden een paar keer ouderwets uit zijn sloof schoot, was blij met zijn score. 'Op de tweede negen had ik wat pech en verloor ik het momentum een beetje, maar ik mag niet klagen. Op achttien moest ik een drop nemen, en sloeg ik vervolgens de beste houten-3 van mijn leven. Dat was een goed slotakkoord.'

Vooralsnog kunnen Alex Noren en Adrie Arnaus de twee Engelsen het best bijhouden, al moeten ze op -9 al drie slagen toegeven. Met Arnaus, Rahm en Campillo heeft Spanje drie spelers bij de eerste zes, terwijl de rest van de top 10 wordt aangevuld met een Amerikaan (Kitayama), een Deen (Rasmus Højgaard), een Australiër (Lee) en nog een Engelsman (Fleetwood).

Met een briljant slotakkoord (birdie-birdie-eagle) knokte Rory McIlroy zich op de valreep naar het randje van de Top 10, maar de Noord-Ier maakte in zijn eerste twee ronden al zes bogeys. Dat zal dit weekend anders moeten als hij zijn droom op 'De Dubbel' in stand wil houden.

Met een briljant slotakkoord (birdie-birdie-eagle) knokte Rory McIlroy zich op de valreep naar het randje van de top 10, maar de Noord-Ier maakte in zijn eerste twee ronden al zes bogeys. Dat zal dit weekend anders moeten als de nummer 1 van de wereld zich zondag ook op de DP World Tour tot de beste wil laten kronen.

Leaderboard

Tour
  • DP World Tour