Grote cheque voor Just in Time 4 Heroes op golfdag Terschelling

Hoewel het waddeneiland geen echte golfbaan heeft, wisten de initiatiefnemers van Just in Time 4 Heroes niet alleen een grote groep BN-ers naar het eiland te lokken, de deelnemers aan de golfdag trokken rijkelijk de portemonnee: er werd bijna zestigduizend euro opgehaald.

cheque

BN'ers slaan in baltsje op Skylge foar it goede doel, kopte de website van Omroep Fryslan daags na het evenement op het bij de provincie Friesland horende eiland. Vertaald: BN'ers slaan een balletje op Terschelling voor het goede doel.

Onder meer Beau van Erven Dorens, Olga Commandeur, Peter van Zadelhoff, Guus Hiddink, Maarten Lafeber en Chiméne van Oosterhout maakten op uitnodiging van mede-organistor Rick Nieman en Just in Time 4 Heroes per watertaxi de oversteek voor een bijzondere golfdag.

Maarten Lafeber en de geblesseerde en net geopereerde Hiddink (incl tas van zijn echtgenote) showen hun swing op het strand (Foto: Sacha de Boer)

Bijzonder door het goede doel in de eerste plaats, maar zeker ook bijzonder omdat Terschelling helemaal niet over een golfbaan beschikt. De plannen voor de natuurgolfbaan mogen weliswaar weer nieuw leven in worden geblazen, de kleine golfvereniging van het eiland (120 leden) moeten het nu doen met negen op een camping uitgezette holes en negen strandholes. Vooral de strandholes vielen in de smaak bij de deelnemers: een afslagplaats, een wintercup verderop in het zand en vooral veel fantasie.

Fantasie op het strand. (Foto: Golfers Magazine)

Bij de veiling in de avonduren ging het niet om fantasie maar om harde euro's. De duizend loten die voorafgaand aan de veiling werden verkocht waren in een mum van tijd uitverkocht en onder leiding van veilingmeester Jort Kelder wisselden ook de veilingitems eenvoudig van eigenaar waardoor er aan het eind van de avond een cheque van maar liefst €58.940 aan Barbara van Ommeren kon worden overhandigd.

Van Ommeren is initiatiefneemster van Just in Time 4 Heroes, een stichting die zich ten doel stelt om families van kinderen met een korte levensverwachting een onbezorgde en onvergetelijke midweek op Terschelling aan te bieden. Hoog op de wenselijst van de stichting staat het laen bouwen van een eigen huis om de vaak noodzakelijke extra zorg aan te kunnen bieden.

De stichting krijgt veel hulp van sponsoren en eilanders die een huis hebben op Terschelling, aldus Van Ommeren. 'Ze zeggen: joh, dan kan je er bij ons in. Maar we moeten het heel veel van aangepaste woningen hebben. Dat is ook ons doel straks: om een mooie vakantiewoning te creëren waar alleen maar aanpassingen in zitten. Een huis vinden, dat is en blijft lastig op een eiland, ook voor de stichting. "Daar hebben we de hulp van de Terschellingers natuurlijk ook voor nodig, gemeente die ons daarbij een handje wil helpen. Dat is waar we het ook voor doen vandaag: om de stichting onder de aandacht te brengen."

Bijna zestigduizend euro werd bij elkaar gespeeld en geboden op het Celebrity Charity Golf Event. (Foto: Just in time 4 heroes)
Clubs & amateurs
  • Just in Time 4 Heroes / Sacha de Boer