Eerste hulp bij chippen

Een chip of pitch blijft voor veel amateurs lastig om consistent uit te voeren. Ping biedt hulp met de ChipR: een club waarmee je chipt met een puttbeweging.

Eerste hulp bij chippen

Niets is zo frustrerend als vlak voor de green liggen en vervolgens nog vijf slagen nodig hebben omdat je de bal met je wedge te vet of te dun raakt. Overkomt dit jou elke ronde wel een paar keer, dan zijn wellicht drastische maatregelen nodig.

De ChipR is een club met de looks van een mid-ijzer, waarmee je chipt met een puttbeweging. Hierdoor is goed balcontact maken veel eenvoudiger en weet je vaker de bal van binnen de dertig meter dichter bij de vlag te krijgen. Althans, dat zegt Ping.

De ChipR heeft de loft van een ijzer-9 (38,5º), terwijl de shaft de lengte van een putter heeft (35 inch). De lie-angle van 70º stimuleert een set-up waarbij je meer boven de bal staat – net als bij het putten – en een zwaarder clubhoofd helpt om de consistentie nog verder te vergroten.

Een flopshot over de bunker kun je er niet mee slaan, maar voor lage chips is het een uitkomst – ook uit de rough, omdat vier extra groeven en een waterafstotende finish zorgen voor consistente spin. En die meewarige blikken van je flightgenoten verdwijnen vanzelf als je de bal keer op keer dood naast de vlag legt.

Prijs: € 199.