Van Meijel en Antonisse uit de race

Na vier ronden in de Final Stage van de Qualifying School struikelden Lars van Meijel en Dario Antonisse. Geen kaart voor de DP World Tour dus.

Van Meijel en Antonisse uit de race

De twee Nederlanders hadden in de eerste drie ronden net te veel schade opgelopen en hadden op dag vier van de zesdaagse marathon dan ook een heel goede ronde nodig om in de race te blijven. Dat leek een lastige opgave, maar Van Meijel kwam nog héél dicht in de buurt.

Hij begon zijn ronde op de Hills Course bij het Spaanse Tarragona rustig met vijf parren, maar nog voor de turn voegde hij daar twee birdies aan toe, zodat hij weer omhoog kon kijken. De bogey op de par-3 tiende deed pijn en bleek uiteindelijk zelfs noodlottig. Nieuwe birdies op dertien, veertien en achttien brachten van Meijel naar -4 voor de dag (68) en het toernooi, maar dit bleek net een slag teveel om de laatste twee ronden te spelen.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat het probleem voor Van Meijel in de openingsronde lag (76), want het vervolg was met 69, 69 en 68 zeer solide.

Bij Antonisse was precies het omgekeerde het geval. De opening was met een 65 (-6) niet minder dan briljant, maar met een 79 (+7) leverde hij het gewonnen terrein de ronde erna direct weer in. Met een afsluitende 71 en 73 was het grote lek boven, maar de cut (-5) kwam geen moment meer in zicht. Antonisse eindigde met +2 buiten de top honderd.

De cut bleek ook een brug te ver voor oud KLM Open-winnaars Gonzazo Fernandeze-Castano (-4) en Simon Dyson (-3), terwijl ook vertrouwede namen als Stephen Gallacher (-4), Grégory Bourdy (-3), Grégory Havret (-1), Paul Dunne (par), David Howell (+4), Alvaro Quiros (+5) en Joachim Hansen (+5).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport