Seizoen voorbij

Wil Besseling kwam in Zuid-Afrika, in zijn laatste toernooi van het seizoen niet verder dan een gedeelde 58ste plaats.

Wil Besseling

De West-Fries liet op de par-72 baan van de Gary Player Country Club 74-73-77-72=296 (+8) noteren – negentien slagen achter de winnaar van de Nedbank Golf Challenge, Tommy Fleetwood.
Alleen met een topprestatie had Besseling zich voor het Tour Championship van volgende week in Dubai kunnen plaatsen. Daaraan mogen de beste vijftig beschikbare spelers aan meedoen.

Door zijn 58ste plek in Zuid-Afrika is Besseling op de Order of Merit van de DP World Tour warempel toch tnog twee plaatsen gestegen. Met een 74ste plaats in het eindklassement is hij verreweg de beste Nederlander van dit seizoen dat er nu opzit voor Oranje.
Wéér doet er geen landgenoot mee aan de seizoensfinale in Dubai. Zo langzamerhand begint het Nederlandse golf naar de grauwe middenmoot af te zakken, waarin het behoud van je speelrecht al als een mooie prestatie wordt beschouwd.

Tommy Fleetwood won dus – voor de tweede keer op rij. In 2019 begon de Engelsman de laatste ronde met zes slagen achterstand en won na een play-off. In 2020 en 2021 werd er vanwege covid-19 niet gespeeld en nu poetste Fleetwood drie slagen achterstand op Thomas Detry en Rasmus Højgaard weg.
Met een 67 kwam hij op een totaal van -11 uit.
‘Ik voelde me de eerste dagen knap beroerd’, zei Tommy Fleetwood na afloop. ‘Maar mede dankzij de toernooi-arts ging het allemaal wel. Weet je, in dit soort gevallen moet je maar gewoon spelen, gewoon je best doen en maar zien waar je eindigt.’

Qualifying School
Alleen met goed spel en een dosis geluk dringen Lars van Meijel en Dario Antonisse maandag door tot de twee beslissende dagen van de Final Stage in Spanje.
Na vier ronden gaan de beste zeventig door en na zes ronden krijgen de beste 25 een startbewijs voor de DP World Tour ’23.

Na 54 holes is Van Meijel in het klassement met level par 92ste. Antonisse vinden we met +1 terug op de 104de plaats. Na de vierde ronde van maandag is er waarschijnlijk een score van -3 nodig om de cut te halen.