De 10 favorieten voor The Masters van 2023

We moeten er nog even op wachten, maar 2023 belooft een mooi jaar te worden voor de golfsport. Een van de grote toernooien waar we natuurlijk reikhalzend naar uitkijken is The Masters. Met talloze goede kandidaten op de zege is er genoeg reden om de prestaties van de favorieten eens op een rijtje te zetten en een voorspelling te doen.

the masters

Normaal gesproken geven bookmakers ons een goed beeld van winkansen. Verschillende legale bookmakers voorspellen echter dat de winkansen heel dicht bij elkaar zullen liggen op The Masters. Dat het ook dit toernooi weer spannend zal worden wordt daarom vanuit alle hoeken bevestigd. De winkans die de bookmakers aan iedere speler toebedelen staan tussen haakjes achter de naam. Mochten deze getallen (odds) je onbekend zijn, dan lees je hier meer over wat odds zijn.

1. Jon Rahm (11.00)

Jon Rahm behoort tot de beste golfers ter wereld, daarover is geen twijfel mogelijk. Toch ontbreekt een winst in The Masters nog in zijn rijtje. Tijdens het toernooi kunnen we daarom verwachten dat Rahm alle kwaliteiten die hij heeft zal benutten om het groene jasje te bemachtigen.

2. Rory Mcllroy (11.00)

The Rory story lijkt verdacht veel op dat van Rahm. Rory Mcllroy pakte grote prijzen maar greep iedere keer naast The Masters. De golfer wordt door velen gezien als de opvolger van Tiger Woods in zijn rol als gezicht van de Tour en is een waar symbool geworden voor de golfsport. Een grote kanshebber dus om de winst dit keer wel binnen te slepen.

3. Justin Thomas (13.00)

Justin Thomas heeft ook al menig prijs binnengehaald, waaronder natuurlijk zijn twee overwinningen in het PGA Championship. Zegevieren op in The Masters zou een mooie aanvulling zijn op dat rijtje.

4. Cameron Smith (15.00)

Cameron Smith raakte in opspraak toen hij de PGA Tour verruilde voor de lucratieve LIV Tour. Tijdens The Masters zal hij hier waarschijnlijk geen last van hebben. De organisatoren van The Open hebben al laten weten dat hij in 2023 welkom is dus waarom zouden de heren van Augusta National daar anders over denken? Schrijf Smith maar op op je lijstje kanshebbers.

5. Scottie Scheffler (15.00)

Scottie Scheffler schreef The Masters afgelopen jaar op zijn naam en stond maandenlang bovenaan de wereldranglijst en heeft zich daarmee dubbel en dwars bewezen. Of hij het dit jaar weer voor elkaar zal krijgen is de vraag maar het is zeker niet onmogelijk.

6. Dustin Johnson (17.00)

Dustin Johnson ruilde net als Smith de PGA in voor LIV. Johnson haalde eerder al eens The Masters binnen en zou dit jaar zomaar eens zijn trucje kunnen herhalen.

7. Collin Morikawa (21.00)

Colin Morikawa draait pas relatief kort mee op het topniveau. In 2019 maakte hij zijn debuut op de RBC Canadian Open en maar is sindsdien vrijwel altijd aanwezig bij de grotere toernooien. The Masters winnen behoort zéker tot de mogelijkheden.

8. Jordan Spieth (21.00)

Rond 2015 piekte Jordan Spieth als weinig anderen. Hij haalde The Masters binnen maar ook het U.S. Open. Later (in 2017) pakte hij ook de winst in The Open. Of Spieth zijn oude vorm van vinden is onzeker maar als hij het doet kan hij ver komen.

9. Patrick Cantlay (21.00)

Patrick Cantlay heeft nog nooit een eerste plek behaald op een van vier majors. Toch wist hij in het PGA championship van 2019 een plek in de top 3 te behalen. Winst op The Masters lijkt binnen bereik.

10. Xander Schauffele (21.00)

Xander Schauffele weet wat het is om in Majors op het podium te eindigen. Zowel in The Masters, het PGA Championship, als in The Open greep hij maar net naast de zege. Dit zal hem niet lekker zitten waardoor hij er net als Rahm en Mcllroy op gebrand is om dit toernooi de eerste plek te veroveren.

The Masters wordt gespeeld van 6 tot en met 9 april 2023

World
  • Istock