Banen NL: Golfbaan Sluispolder

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Goedkoop uit (deel 5 en slot).

sluispolder

Nederlanders stonden er altijd al om bekend een scherp oog te hebben voor koopjes. De hoge energierekening en de torenhoge inflatie zijn extra redenen om nu ook kostenbewust te golfen. Zomaar een greep uit de banen waar je voor een bescheiden bedrag een balletje kunt slaan.

GOLFBAAN SLUISPOLDER

PRAKTISCH

9 holes - par 23

Geel: 471 meter

Rood: 471 meter

Greenfee: € 15

Sluispolderweg 7

1817 BM Alkmaar

(072) 511 15 55

sluispolder.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Geschreven door: Freek, handicap: 20,2

Heerlijke baan en de greenkeepers hebben hem enorm verbeterd de afgelopen periode, hoor ik van veel spelers. Veel variatie in de holes en prachtige doorkijkjes naar het Noord-Hollandse landschap en de duinen van Bergen.

Geschreven door: e.klomp, handicap: 22

De baan ligt er op dit moment prachtig bij. De fairways zijn groen, de greens veel sneller dan voorheen. Wordt steeds volwassener, qua begroeiing. Prachtige maar lastige stukken heide tussen de verschillende holes maken de baan nog mooier. De par-3 baan is een feestje vergeleken met een jaar geleden. Heerlijk om hier te oefenen op je korte werk. Onderhoud is met sprongen vooruitgegaan.

Golfers Magazine zegt:

Wil je echt lekker goedkoop golfen? Dan is een par-3-baan vrijwel altijd the place to be. Als je goed zoekt, kun je voor nog geen tien euro een balletje slaan op een vaak verrassend goed onderhouden baan, met holes die variëren in lengte van enkele tientallen tot soms wel bijna tweehonderd meter. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het korte spel. We kozen dit keer voor de korte baan van Sluispolder. Maar overal in het land kun je terecht op vergelijkbare banen, vaak zelfs zonder baanpermissie. De ideale plek om kennis te maken met de sport, te werken aan je swing en daarna, je hebt immers geld bespaard, een lekker drankje te doen op het terras.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses