Banen NL: Golfbaan Overloon

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Goedkoop uit (deel 4)

overloon

Nederlanders stonden er altijd al om bekend een scherp oog te hebben voor koopjes. De hoge energierekening en de torenhoge inflatie zijn extra redenen om nu ook kostenbewust te golfen. Zomaar een greep uit de banen waar je voor een bescheiden bedrag een balletje kunt slaan.

GOLFBAAN OVERLOON

PRAKTISCH

9 holes - par 30

Geel: 1564 meter

Rood: 1414 meter

Greenfee: € 40 (18 holes)

Kuluutweg 8

5825 BC Overloon

(06) 57 13 88 93

golfbaanoverloon.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Geschreven door: HarmLeenders, handicap: 12,5

Weer te gast in Overloon. Wat lag de baan er top bij! Zeldzaam mooi in de regio Limburg/Brabant. Ook het betonnen pad dat dit jaar is aangelegd verdient een pluim! Teeboxen, fairways, greens: alles is super. En de horeca? Die dames snappen het! Een dag om niet snel te vergeten. Ik weet dat er mensen zijn die een 9-holesbaan voorbijrijden, maar dat zou ik hier echt niet doen.

Geschreven door: frans97, handicap: 19,5

Een van de leukere kleine 9-holes par-3 en -4 die ik ken. Door de ondergrond (zand) is de baan het hele jaar door prima te bespelen, dus ook in najaar en winter. Veel ondulerende holes en greens (en die zijn niet al te groot, dus precisie is wat je hier goed kunt oefenen). De driving range is voor een kleine golfbaan prima, met veel afslagplaatsen. Alleen mogen ze de ballen wel wat vaker wassen.

Golfers Magazine zegt:

Een heel enkele keer komen we tot de conclusie dat niemand van de redactie al eens op een bepaalde baan was. Bij Golfbaan Overloon was dat het geval. En dus moeten we ons volledig verlaten op de enthousiaste reviews van Leading Courses en de omschrijving van de baan zelf. We lezen over hoogteverschillen, uitdagende elementen, unieke rotspartijen en een waterval, en we denken: toch maar eens gaan.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses