Banen NL: Groningse Golfclub Duurswold

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Goedkoop uit (1)

duurswold

Nederlanders stonden er altijd al om bekend een scherp oog te hebben voor koopjes. De hoge energierekening en de torenhoge inflatie zijn extra redenen om nu ook kostenbewust te golfen. Zomaar een greep uit de banen waar je voor een bescheiden bedrag een balletje kunt slaan.

GRONINGSE GOLFCLUB DUURSWOLD

PRAKTISCH

9 holes - par 37

Geel: 3123 meter

Rood: 2644 meter

Greenfee: € 42,50 (18 holes)

Roegeweg 2

9629 PA Steendam

(0598) 43 03 60

golfclubduurswold.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Geschreven door: marieke-stiksma, handicap: 30,1

Een uitdagende golfbaan op het Groningse platteland. ‘Gastvrijheid’, ‘geen fratsen’ en ‘no nonsens’ zijn termen die de club typeren. Recent is de driving range aangepakt, en het volgende project wordt het clubhuis. Golfclub Duurswold is een club waar je je als gast al heel snel thuis voelt.

Geschreven door: fhvweeren, handicap: 15,0

Deze door Jol ontworpen baan heeft een mooie lay-out. Een beetje als een linksbaan met veel doglegs en wat water. Goed onderhouden fairways en prima greens, enigszins traag. Deze baan is ‘a hidden gem’. Een onverwachts pareltje met gastvrije ontvangst door leden. Eenvoudig (tijdelijk?) clubhuis en dito horeca. Prima par-3 met zes holes. Echt een baan om te spelen indien je in midden in Groningen verblijft. Een plezier om te spelen en ook best uitdagend.

Golfers Magazine zegt:

We geven toe dat het best even geleden is dat we naar Steendam afreisden voor een rondje op de negen holes van Duurswold. Het is, lees de reviews op de website van Leading Courses er maar op na, ook wel een eind weg, net als voor de meeste Nederlanders. En we zijn ook niet vaak 'toevallig' in de buurt van het uiterste noorden van het land. Maar van die keren dat we er waren, herinneren we ons vooral een leuke baan. Best lastig, zeker mooi en dus niet duur. Misschien toch maar weer eens die kant op gaan?

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses