Negen Nederlanders op jacht naar kaart

Tweede fase kwalificatie Europese Tour 2023 … Finale Challenge Tour op Mallorca zonder Nederlanders …PGA Tour met opvallende Detry Naar Mexico … Laatste deel Aziatisch uitstapje LPGA Tour

Logo Tour

DP World Tour
Volgende week begint in Zuid-Afrika de eindfase van het seizoen 2022. In de Nedbank Golf Challenge (10 – 13 november) mag zes miljoen worden verdeeld en een week later (17 – 20 november) zit er in het Tour Championship in Dubai zelfs tien miljoen in de pot.
Deze week (3 – 6 november) vindt op vier banen in Spanje deel 2 van de Qualifying School plaats (bijzonderheden, startlijsten en scoring). Negen Nederlanders verschijnen er aan de start.

PGA Tour
Kampioenschap:
World Wide Technology Championship at Mayakoba
Data: 3 – 6 november 2022
Baan: El Camaleón Golf Course at Mayakoba, Riviera Maya (Mex)
Par: 71
Lengte: 6.416 meter
Baanrecord: 61 (Matthew Wolff, 2021)
Prijzengeld: $ 8.200.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 15.00 uur via website PGA Tour
Televisie:
Alle dagen Live op Golf TV
Ziggo Sport Golf zendt op woensdag 9 november van 18.00 – 19.00 uur een samenvatting uit.
Opvallende namen: Scottie Scheffler, Viktor Hovland, Billy Horschel, Tony Finau, Colin Morikawa, Thomas Detry, Matt Wallace en Danny Willet
Winnaar in 2021: Viktor Hovland (Noo)
Laatste winnaars: 2021 – Viktor Hovland (Noo), 2020 – Viktor Hovland, 2019 – Brendon Todd (VS), 2018 – Matt Kuchar (VS), 2017 – Patton Kizzire (VS)
Bijzonderheden: Natuurlijk is Viktor Hovland als tweevoudig winnaar een van de grote blikvangers op de door Greg Norman (…) ontworpen baan.
Het toernooirecord staat sinds vorig jaar met -23 ook nog eens op naam van Hovland.
Maar als inwoner van het noordelijk deel van de Lage Landen kijk je ook met een mengeling van bewondering en een beetje jaloezie naar Thomas Detry.
De Belg veroverde een paar weken geleden via de finaletoernooien van de Korn Ferry Tour – de Amerikaanse Challenge Tour – zijn kaart voor het hoogste niveau.
Detry speelde vier toernooien van het jonge seizoen. Hij haalde drie cuts, eindigde twee keer in de top-10 (negende in het Sanderson Farms Championship en tweede in het Bermuda Championship) en staat zevende in de FedEx Ranking. Zijn kaart voor het volgende seizoen is nu al zeker.

LPGA Tour
Een select gezelschap doet in Shiga mee aan de met twee miljoen gedoteerde Toto Japan Classic (bijzonderheden en scoring).
Ziggo Sport Golf zendt alle ronden van 3.00 – 7.00 uur rechtstreeks uit.

Ladies European Tour
Van 10 -12 november staat in Saoedi-Arabië, bij Jeddah, een toernooi uit de Aramco Series (bijzonderheden) op het programma.

Challenge Tour
Het is tijd voor de Rolex Challenge Tour Grand Final supported by The R&A (meer bijzonderheden en live scoring). Een hele mondvol voor een wedstrijd met de beste 45 van de jaarranglijst. De top-20 van die ranking na de Grand Final krijgt een kaart voor de DP World Tour van 2023.
Het slechte nieuws: geen enkele Nederlander gaat naar dat slottoernooi, dat van 3 – 6 november op Mallorca, op Club de Golf Alcanada plaats gaat vinden.

Satellite Tours
De reeks toernooien om een plek op de Alps Tour van 2023 (meer bijzonderheden en scoring) begint deze week met drie toernooien uit de eerste fase. Final Stage wordt van 9 – 11 november bij Rome gespeeld.

Tour
  • Golfsupport.nl