Baantip: Barsebäck

Golf jij net zo lief op een bosbaan als op een linksbaan? Dan is Barsebäck aan de Zweedse westkust, zo'n twintig kilometer boven Malmö, iets voor jou.

Baantip: Barsebäck

De beroemde Ocean Course was in 2003 strijdtoneel van de Solheim Cup, waarbij het Europese Team onder aanvoering van Annika Sörenstam met 17,5-10,5 gehakt maakte van de Verenigde Staten. Ook de Europese Tour is er vaak te gast geweest, wat je terugziet in de aanzienlijke lengte van de baan, het hoge niveau van het onderhoud en de razendsnelle greens.

Om hier fatsoenlijk te kunnen scoren, moet je je beste spel hebben meegenomen. Maar ook als dat niet het geval is, word je getrakteerd op een van de meest afwisselende ronden die je ooit speelde.

In het begin waan je je op een heuvelachtige parkbaan, maar vanaf de par-3 achtste verandert het landschap drastisch en krijg je prachtige stretch holes langs de Öresund, de zeestraat tussen Zweden en Denemarken. De ondergrond is te zacht om van echt linksgolf te spreken, maar als het waait vragen de smalle, waterrijke holes om een lage gecontroleerde balvlucht.

En op het moment dat je die hebt gevonden, ga je de pijnbossen weer in voor het slotakkoord van deze afwisselende achtbaanrit. Barsebäck vraagt het uiterste van je spel, maar beloont je gegarandeerd met een voldaan gevoel. Sluit af met een avondje Malmö en je bent verliefd op Zweden.