Spannende wintermaanden aanstaande

Het jaar loopt op zijn einde, maar de golfwereld blijft bol staan van de spanning. Als golfliefhebber hoef je ook de komende wintermaanden niets te missen.

golf

Waar de PGA Tour al begonnen is aan het nieuwe seizoen en het daarom elke week spannend is, werken de DP World Tour en de LPGA langzaam maar zeker naar hun climax. Voor alle circuits nemen de beste bookmakers al tal van weddenschappen aan. Spannend, want het kan bij alle circuits nog alle kanten op.

Een van de eerstvolgende toernooien van de PGA Tour is het World Wide Technology Championship dat gespeeld wordt van 3 tot en met 6 november. In 2007 was het kampioenschap voor het eerst onderdeel van de Tour als eerste PGA-wedstrijd buiten Canada of de Verenigde Staten. Het toernooi vindt plaats op de club Mayakoba in Mexico en met ruim zeven miljoen dollar in de pot is er veel om voor te spelen.

En zet je ook alvast het Sentry Tournament of Champions in de agenda? Het is de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 maar met een prijzenpot van vijftien miljoen dollar direct een knaller.

Liefhebbers van vrouwengolf hebben het Pelican Women’s Championship vast al in de agenda staan dat plaats vindt van 10 tot en met 13 november op de Pelican Golf club in Belleair, Florida. Na deze wedstrijd resteert er nog maar één toernooi op de kalender van de LPGA waardoor alle spelers die nog strijden voor hun kansen deze wedstrijd niet aan zich voorbij willen laten gaan. Nelly Korda, winnaar van het toernooi in 2021 zal zeker van de partij zijn in de hoop haar titel te verdedigen.

Voor de DP World Tour is het DP World Tour Championship in Dubai een echt hoogtepunt. Dit jaarlijks terugkerende toernooi markeert het einde van het golfseizoen. Wie hier wint mag zich de ultieme winnaar noemen en gaat er vaak ook vandoor met de grootste prijs van het jaar. Niet voor niets is het veld vaak ontzettend sterk. Wie wil zich nu niet de kampioen van het seizoen noemen?

Ook in de wintermaanden staan er spannende en mooie toernooien op het programma.

Wie denk jij dat gaat winnen?

Provided by ImpulsQ