De tijd dringt

Weer een week met mogelijke Nederlandse hoogte- en dieptepunten op de DP World Tour en Challenge Tour … PGA Tour naar Japan … Ladies European Tour te gast bij Trump … Qualifying School Pro Golf Tour in Trier

Valderrama

DP World Tour

Kampioenschap: Estrella Damm N.A. Andalucía Masters
Data: 13 – 16 oktober 2022
Baan: Real Club Valderrama, Sotogrande, Andalusië (Spa)
Par: 71
Lengte:
6.425 meter
Prijzengeld: € 3.000.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 10.00 uur via website DP World Tour
Televisie:
Alle dagen Live op Ziggo Sport en Golf TV. Donderdag en vrijdag van 14.00 – 19.00 uur. Zaterdag en zonda van 13.30 – 18.00 uur
Nederlanders: Joost Luiten, Darius van Driel, Wil Besseling en Daan Huizing
Mooie namen: Matt Fitzpatrick, Min Woo Lee, Ryan Fox, Guido Migliozzi, Robert McIntyre, Nicolai Højgaard, Rafa Cabrera Bello, Thorbjørn Olesen, John Catlin en Pablo Larrazabal
Laatste winnaars: 2021 – Matt Fitzpatrick (Eng), 2020 – John Catlin (VS), 2019 – Christiaan Bezuidenhout (Z-A), 2018 – Sergio Garcia (Spa), 2017 – Sergio Garcia (Spa)
Bijzonderheden: Deel 2 van de Iberian Swing vindt laatst op de beste baan van het Europese vastland: Valderrama.
Alle zeven edities van het Andalusisch Masters werden op overigens Valderrama gespeeld, maar van de voorgaande winnaars komen alleen John Catlin en Matt Fitzpatrick terug. Sergio Garcia en Graeme McDowell – samen goed voor vier zeges – hebben hun hoofd bij de Saoedische Tour.
Voor de vier Nederlanders wordt het steeds duidelijker wat ze moeten doen om hun doelen o0or wat betreft de jaarranglijst (Race to Dubai) te bereiken.
In eerste instantie is er een plaats in het van 17 – 20 november te spelen Tour Championship. De beste vijftig spelers mogen daaraan meedoen.
Wil Besseling staat nu 69ste en hij is momenteel de enige Nederlander die een echte kans maakt.
Voor de drie anderen is het de vraag of ze hun huidige volle kaart behouden. De streep is nu getrokken na plek 117, maar het zou best kunnen dat die lijn weer opschuift – naar boven of naar beneden.
Enfin, Daan Huizing is nu 108ste, Darius van Driel schoof door zijn achtste plaats in Madrid naar de 122ste positie en Joost Luiten is 151ste.
Over Luiten gesproken: hij miste in de zeven voorgaande edities van het Andalusisch Masters maar één keer de cut. Luiten werd vijfde in 2010 en tweede in 2017. In het in Open España 2016 – ook op Valderrama eindigde hij als tweede.

PGA Tour
Kampioenschap:
Zozo Championship
Data: 13 – 16 oktober 2022
Baan: Accordia Golf Narashino Country Club, Chiba (Jap)
Par: 70
Lengte: 6.438 meter
Prijzengeld: $ 11.000.000
Live Scoring: Vanaf donderdag 2.00 uur via website PGA Tour
Televisie:
Alle dagen Live op Golf TV. Ziggo Sport Golf zendt op woensdag 19 oktober van 19.00-20.00 uur een samenvatting uit.
Mooie namen: Hideki Matsuyama, Collin Morikawa, Tom Kim, Xander Schauffele, Viktor Hovland, Cameron Champ, Si Woo Kim en Tyrrell Hatton
Winnaar in 2021: Hideki Matsuyama (Jap)
Laatste winnaars: 2021 – Hideki Matsuyama (Jap), 2020 – Patrick Cantlay (VS), 2019 – Tiger Woods (VS)
Bijzonderheden: Tiger Woods behaalde in 2019 zijn 82ste zege om zo samen met Sam Snead de ranglijst met meeste zeges op de PGA Toru aan te voeren.
Het is een kampioenschap met een klein veld (78) en een mooi prijzengeld.

LPGA Tour
Net als de PGA Tour reist ook de LPGA Tour naar het Verre Oosten. Om elkaar niet in de wielen te rijden, wordt het BMW Ladies Championship (meer bijzonderheden) volgende week (20 – 23 oktober) in Zuid-Korea georganiseerd.

Ladies European Tour
Deze week wordt (van 13 – 15 oktober) in de VS gespeeld. We hebben het over de met een miljoen dollar gedoteerde volgende etappe van de Aramco Series (bijzonderheden en live scoring).
Plaats van handeling is de Trump Golf Links at Ferry Point. Trump en de Saoediërs – we weten het al van de tour van Greg Norman, dat is zoiets als vier handen op één buik.

Challenge Tour
De English Trophy presented by Rocket Yard Sports Marketing (meer bijzonderheden en live scoring) is van 13 – 16 oktober het laatste reguliere toernooi van het seizoen. Na afloop weten we welke 45 spelers zich plaatsen voor de Grand Final, die van 3 – 6 november op Mallorca plaats zal vinden. De beste twintig van de eindstand promoveren naar de DP World Tour 2023.
Wat kan Lars van Meijel nog? Dat is de vraag: hij is de nummer 62 op de jaarranglijst. Er is een absolute topprestatie nodig op de baan van Frilford Heath, een meer dan 110 jaar oude baan die in Oxfordshire ligt.
Overigens doet Koen Kouwenaar ook mee. Maar Robbie van West is niet van de partij. Laatstgenoemde moet later deze maand aan de tweede prekwalificatie van de Europese Tour meedoen. Net als Van Meijel – tenzij die deze week iets onverwachts doet.

Satellite Tours
De Pro Golf Tour is aan de beslissende fase van de Qualifying School toe (meer bijzonderheden). Op de baan van Golfclub Trier wordt op 11 en 12 oktober het plaatsingstoernooi gespeeld.
De reeks toernooien om een plek op de Alps Tour van 2023 (meer bijzonderheden) begint in november

Tour
  • Golfsupport.nl