Oranje waait weg

Alleen Daan Huizing hield zich nog enigszins staande op de tweede dag van het Alfred Dunhill Links Championship. Maar Luiten en Van Driel deden dat niet in een ronde met veel wind en regen.

Wind en regen

Huizing speelde de par-72 Old Course in 74 slagen om na 36 holes met twee onder par op de gedeelde 27ste plaats te staan.
Met alleen nog een ronde op Carnoustie voor de boeg heeft Daan Huizing een goede kans om de cut te halen in het met vijf miljoen gedoteerde toernooi van de DP World Tour. Die komt zaterdag naar verwachting op level of een boven par te liggen.
Daan Huizing startte sterk, maar met de wind vol tegen op de back nine van de Old Course maakte hij vijf bogeys in zes holes tijd. De birdie op achttien was een pleister op de wonde
Darius van Driel had 82 slagen nodig voor een ronde op de oudste baan ter wereld. Hij speelde de tweede negen in 42 slagen om op een totaal van negen boven te komen.
Ook Joost Luiten was niet opgewassen tegen de elementen. Ook hij ging na de turn hard onderuit: drie double bogeys en een bogey. Met een 79 kwam Luiten op vijf boven uit.
Hij heeft dus nog een kans om de cut te halen. Maar dan moet Joost Luiten zaterdag wel een 67 op Carnoustie in de boeken brengen.

De Engelsman Richard Mansell leidt. Hij was een van de zes spelers (er doen 168 mannen mee) die vrijdag onder par bleef. Sterker, met een 68 op de Old Course bleef hij ruim zeven slagen onder de gemiddelde score van het veld.
Mansell staat na 36 holes op tien onder par in het klassement, twee slagen beter dan de rest van het veld. De ‘rest’ wordt aangevoerd door de ervaren Zweed Alex Noren.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 13.00 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.

Halverwege het Hopps Open de Provence, een met 250 duizend euro gedoteerde wedstrijd van de Challenge Tour, staat Robbie van West op de tweede plaats.
Hij liet vrijdag een 70 noteren om op zes onder par te komen – twee slagen achter de leider in het klassement, de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier.
Lars van Meijel, die dit toernooi in 2019 won, miste op teleurstellende wijze met vier boven de cut op twee slagen.

Tour
  • Golfsupport.nl