Geen succes Pro Golf Tour

De seizoensfinale van het Duitse satellietcircuit leverde geen last minute ontsnapping op voor de Nederlanders die er dit seizoen speelden. De top-5 van de Order of Merit bleef, ook voor Philip Bootsma (foto) ondanks een podiumplaats in de finale, uit zicht.

bootsma

Een top-3 notering was wat Mike Toorop nodig had om nog kans te houden op promotie naar de Challenge Tour, voor Dario Antonisse was eenzelfde scenario misschien ook nog goed genoeg geweest om op het allerlaatste moment in de felbegeerde top-5 van de Order of Merit te komen.

Na twee keer een 71 wist Antonisse al dat dat niet meer ging lukken en misschien speelde hij daarom wel een van de beste rondes van het toernooi. Zijn 63 leverde hem in elk geval de zevende plek op en voldoende geld om de beste Nederlander op de jaarranglijst te worden, al leverde die tiende plaats hem niet meer op dan de eer.

Mike Toorop ging als nummer acht van het jaar naar de finale op het Castanea Resort maar kwam daar, na de vorige drie wedstrijden telkens in de top-5 te zijn geëindigd, niet verder dan de gedeeld twintigste plaats en viel daardoor zelfs uit de top-10 van het seizoen al heeft hij, net als Antonisse wel een categorie voor de Challenge Tour, en daarmee een beperkt speelrecht, verdiend.

De beste Nederlander in de laatste wedstrijd van het jaar was Philip Bootsma. De 27-jarige speler van Houtrak pakte daarmee niet alleen zijn grootste cheque van het jaar, hij won ook nog fors op de Order of Merit en besloot het seizoen daardoor als nummer 13.

De Order of Merit werd een prooi voor Michael Hirmer.. De Duitser, die eerder dit seizoen een wedstrijd wist te winnen, had aan de tweede plaats voldoende om als nummer 1 van het seizoen van de baan te stappen met net meer dan tweehonderd euro voorsprong op nummer 2 Jean Bekerian. De grootste move kwam op naam van Jannik de Bruyn. De Duitser won het slottoernooi en klom daardoor van de veertiende naar de vierde plaats op de Order of Merit en weet dat hij, net als de Belgen Alan de Bondt en Yente van Doren die de top-5 volmaken, dat hij volgend jaar speelrecht heeft op de Challenge Tour.

Tour
  • Golfsupport