Amerika neemt meteen afstand

Met een 4-1 overwinning in de openingsfoursomes heeft Amerika meteen een flink gat geslagen.

Amerika neemt meteen afstand

Niemand twijfelt eraan dat Amerika zondagmiddag met de Presidents Cup in handen staat, maar elke golfliefhebber hoopt wel op een mooi gevecht voordat die onvermijdelijke uitkomst een feit is. Na de eerste sessie zijn de voortekenen hierop niet geweldig: Amerika was in de foursomes met 4-1 veel te sterk voor de Internationals.

'We blijven vechten', was de logische reactie van captain Trevor Immelman, maar ook hij zag dat dit eigenlijk tegen de bierkaai is. Zijn gehavende team – de beste internationale spelers vertrokken naar LIV Golf en spelen dus niet mee – had in de foursomes bitter weinig in te brengen.

Als Scottie Scheffler en Sam Burns op de tweede negen geen meltdown hadden gehad tegen Si Woo Kim en Cam Davis – ze verloren vijf holes en gingen van 2 up naar 2 down – dan had de openingssessie zomaar een 'clean sweep' kunnen zijn.

Adam Scott en Hideki Matsuyama kregen golfles van Pataick Cantlay en Xander Schauffele (6&5). Het altijd energieke duo Jordan Spieth en Justin Thomas maakte geen fout tegen Sungjae Im en Corey Conners (2&1). En ook de resterende twee partijen gingen naar Amerika, dat vandaag dus met een 4-1 voorsprong begint aan de fourballs.

Er zijn op Quail Hollow pas vijf van de dertig punten verdeeld, maar de Internationals zullen snel iets van momentum moeten vinden om er een echte wedstrijd van te maken.

Vandaag staan er vijf fourballs op het programma, morgen worden er vier foursomes en vier fourballs gespeeld, en zondag wordt er afgesloten met twaalf singles.

Live scoring

Tour
  • Golfsupport