Presidents Cup zonder LIV-spelers

Twee dagen voordat Amerika en de Internationals op Quail Hollow tegen elkaar in het strijdperk treden, spraken de captains van beide Presidents Cup-teams over de missende LIV-spelers.

Presidents Cup zonder LIV-spelers

Amerika is altijd favoriet voor de matchplaywedstrijd – ze wonnen elf keer, verloren slechts één editie, en moesten een keer een draw toestaan – maar met de afwezigheid van de LIV-spelers is het krachtsverschil nog groter geworden. En dan spelen ze ook nog thuis.

Ja, Amerika mist Dustin Johnson, Bryson DyChambeau en Patrick Reed, maar ze hebben dit gat probleemloos kunnen vullen met spelers die hoog op de wereldranglijst staan. Max Homa speelde nog nooit de Presidents Cup, maar met vier overwinningen in iets meer dan een jaar kun je hem met geen mogelijkheid een verzwakking noemen. 'En Billy Horschel zit al drie of vier edities heel erg dicht in de buurt en heeft ontzettend veel zin om te spelen', aldus Davis Love III, de Amerikaanse captain.

Met het vertrek naar LIV Golf van Oosthuizen, Ancer, Leishman, Grace en last but not least de nummer twee van de wereld, Cameron Smith zijn de Internationals meer dan ooit de underdog, maar captain Trevor Immelman wil niets weten van een devaluatie van de wedstrijd.

'Dit zijn de twaalf spelers die hier willen zijn. Dit is het team waarmee ik wil strijden', aldus de Zuid-Afrikaan, die geen LIV-speler bij naam noemde, maar wel liet blijken hoe hij over hun overstap dacht. 'Dit is het team dat volgens de regels speelt. We zijn een team van eer.'

Ook maakte hij duidelijk dat de LIV-spelers precies wisten wat ze op het spel zetten. 'We hebben persoonlijk contact gehad en alle kaarten lagen op tafel. Ik heb ze gezegd dat de kans nihil was dat ze het team zouden vertegenwoordigen. Dat hebben ze meegenomen in hun beslissing.'

Vanzelfsprekend kijken beide captains positief vooruit naar het treffen, maar het blijft natuurlijk verschrikkelijk jammer dat tijdens de Presidents Cup – en wellicht ook de Ryder Cup en de Majors – niet de beste spelers ter wereld in actie komen. Wat dat betreft kunnen golffans alleen maar hopen dat de kemphanen ooit tot een soort van overeenstemming komen.

Klik hier voor live scoring vanaf donderdag 22 september.

Tour
  • Pro Shots