Titleist TSR-drivers

Met drie nieuwe drivers biedt Titleist zowel tourspelers als clubgolfers lengte van de tee, naar keuze uitgerust met extra vergevingsgezindheid, aanpasbaarheid of lage spin.

Titleist TSR-drivers

Het Titleist Speed Project ging zes jaar geleden van start en na de TS en de TSi zijn we aanbeland bij de derde en laatste generatie: de TSR. Het doel was de meest gespeelde driver op de Tour te worden en dat werd bereikt met de populaire TSi. De nieuwe TSR trekt die lijn vooralsnog overtuigend door, met overwinningen van Cameron Smith in The Open en afgelopen week nog Max Homa.

Volgens Titleist was de stap in prestaties van TS naar TSi al fors, maar is de overgang naar de TSR nog veel groter. 'Hij is sneller in de lucht, langer van de tee en rechter naar de fairway dan de vorige generatie', aldus Josh Talge, vice-president golfclubmarketing bij de Amerikaanse producent.

Bij de TS3 is ook het zwaartepunt aanpasbaar met gewichten in de zool.

Die sprong in prestaties is te danken aan betere aerodynamica (meer clubhoofdsnelheid), een laag voor laag opgebouwd clubblad met verschillende diktes (meer balsnelheid over een groter oppervlak), en een laag en iets naar voren geplaatst zwaartepunt (stabiliteit, vergevingsgezindheid en een optimale balvlucht). Ook het gevoel en geluid zijn verbeterd.

De aanpasbare SureFit hosel is hetzelfde gebleven, dus je kunt de shaft van vorige generaties gewoon in het nieuwe clubhoofd schroeven.

Betere aerodynamica en een sneller clubblad.

Voor het gros van de clubgolfers zal de TSR2 de juiste keus zijn. Dit is de meest vergevingsgezinde driver van het stel, die snelheid combineert met stabiliteit – waar je de bal ook op het clubblad raakt. En al die hulp is in deze generatie verpakt in een mooier clubhoofd met 'zachtere' vormen, dat dichter tegen de druppelvorm van de TSR3 aan zit. Het zwaartepunt is gefixeerd en genereert een hoge balvlucht met weinig spin en een lichte draw – dé ingrediënten voor verre drives.

De TSR3 is gericht op betere golfers die bijna altijd de sweetspot weten te vinden, wat verklaart dat dit de grote favoriet onder professionals is. Het clubhoofd heeft een iets kleinere 'footprint' dan de TSR2. In vergelijking met zijn voorganger zijn spin en balsnelheid consistenter geworden. De balvlucht is mid/hoog, met lage spin, en naar wens te beïnvloeden door het zwaartepunt aan te passen met het schuifgewicht achterin het clubhoofd.

Met slechts acht procent van de totale verkopen is de TSR4 is de minst populaire keus, maar Titleist wil toch een low spin driver in het assortiment hebben. Met verwisselbare gewichten in de voor- en achterkant van de zool zijn de spin en hoogte van de balvlucht te beïnvloeden.

De low spin TSR4, aanpasbare TSR3 en vergevingsgezinde TSR2,

Jessica Korda gebruikt de TSR4 om extreme spin te voorkomen, maar spelers als Will Zalatoris, Justin Thomas, Cameron Smith en Jordan Spieth laten het kleinere clubhoofd (430 cc) links liggen en hebben de TSR3 in de tas. En zoals gezegd: het gros van de amateurs zal het best presteren met de TSR2.

De TSR-drivers en -woods liggen vanaf 23 september in de winkel.

Prijs: € 649 (drivers), € 349 (fairwaywoods)

Meer informatie op website Titleist.