Van Dam in middenmoot, Willett laat kans op zege liggen

Eén klein puttje had de Engelsman nog nodig voor de zege, hij gebruikte er drie...

anne van dam

Niets leek er nog te kunnen gebeuren voor Willett in het slot van de wedstrijd op de PGA Tour. Op weg naar de laatste green in het Fortinet Championship stond hij niet alleen voor, hij lag ook nog eens op nauwelijks meer dan een meter van de vlag, terwijl de laatst overgebleven uitdager Max Homa de green had gemist.

Game over.

Niet dus, want nadat de Amerikaan de bal in de hole chipte, werd de korte putt van de Engelsman ineens dubbel zo lang en toen hij tot overmaat van ramp ook de putt terug miste stond niet hij maar Homa ineens als winnaar op de laatste green.

'Ik kan nog steeds niet geloven wat hier gebeurd is', stamelde de Amerikaan na zijn onverwachte zege. 'Dit was zo'n week dat als je maar in de buurt blijft je misschien alsnog een kans krijgt', zei hij over zijn derde zege in een jaar tijd.

Voor Willett waren de druiven zuur, maar de Engelsman die zijn eerste zege sinds The Masters in 2016 voor het grijpen had, probeerde het positief te bekijken. 'Heel teleurstellend, maar het is goed weer in contention te zijn geweest, er komen nieuwe kansen'.

Nadat Anne van Dam met een uitstekende openingsronde in 68 slagen, en een rondje 72 op dag twee, haar plaats in het weekend van het Amazingcre Portland Classic veilig had gesteld, lukte het de Nederlandse niet om in het weekend te klimmen op het leaderboard.

In het door Andrea Lee gewonnen toernooi, de Amerikaanse had maar 31 slagen nodig op de back nine en stoof daardoor het hele veld voorbij, tekende Van Dam op de slotdag voor de minste ronde van het toernooi. Van Dam, die op zaterdag niet verder kwam dan level par, maakte drie birdies maar ook twee bogeys en een dubbele bogey voor een 73 (+1) en leverde daardoor nog wat in op het leaderboard waar ze haar naam uiteindelijk terugvond op de gedeeld 47ste plek, goed voor een cheque van iets meer dan 5500 dollar.

Dat was 'iets' minder dan de vier miljoen die Cam Smith bij mocht schrijven op zijn rekening nadat hij bij zijn tweede start op de LIV-Tour met -13 de rest van het uit 48 man bestaande veld voorbleef in Chicago.

Tour
  • Golfsupport