Sterke start in Rome

In de vanwege de invallende duisternis gestaakte eerste ronde staat Joost Luiten na dertien holes op vier onder. Daan Huizing (70, -1) en Wil Besseling (73, +2) hebben de volle achttien holes kunnen spelen.

Joost Luiten

De start van de 79ste editie van het met drie miljoen gedoteerde DS Automobiles Open d’Italia werd donderdagochtend vanwege onweer bijna een uur uitgesteld. Daardoor kon bijna de helft van het veld de eerste ronde op de par-71 baan van de Marco Simone Golfclub niet afmaken. Deze mannen moeten vrijdag vroeg terugkomen (herstart om 7.30 uur) naar de course waar over iets meer dan een jaar de Ryder Cup wordt gespeeld.
Joost Luiten staat er van de drie Nederlanders het beste voor (Stand en Live Scoring). Hij maakte zes birdies en twee bogeys. Daarmee staat Luiten vooralsnog gedeeld tweede – op één slag van U.S. Open-winnaar Matt Fitzpatrick, die vijftien holes speelde.

Luiten deelt de tweede plaats met onder anderen Rory McIlroy, die net als Fitzpatrick en Viktor Hovland (een onder na vijftien) naar Rome is gereisd om de baan van de Ryder Cup in ieder geval een keer gespeeld te hebben.
Daan Huizing maakt een eagle en twee birdies. Met een onder par staat hij gedeeld 24ste. Wil Besseling kwam met twee birdies en vier bogeys op twee boven par en een voorlopige 83ste plaats uit.
De cut komt vrijdag – als het weer niet opnieuw spelbreker is – mogelijk op een of twee boven par te liggen.
Luiten heeft nu een kans van 94,1 procent om het weekeinde te halen. Huizing staat op 76,5 procent en Besseling op 46,8 procent.
Met winstkansen van respectievelijk 31,1 en 28,0 procent zijn Matt Fitzpatrick en Rory McIlroy vooralsnog de grootste kanshebbers.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede dag van 13.30 – 18.30 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl