Kampioenschap ingekort tot 54 holes

De DP World Tour heeft vrijdagmiddag bevestigd dat het BMW PGA Championship op zaterdagochtend een herstart zal kennen.

Wentworth

Het spel werd donderdagmiddag stilgelegd toen bekend werd dat Koningin Elizabeth II was overleden. Dertig spelers, onder wie Joost Luiten, moeten hun tweede ronde zaterdagochtend vroeg afmaken.
Vrijdag is er niet gespeeld. De baan en de oefenfaciliteiten waren gesloten.
Het besluit om zaterdag weer door te gaan is door de DP World Tour genomen in overeenstemming met de officiële Britse autoriteiten.

‘Het kampioenschap op Wentworth geeft spelers, caddies, staf, vrijwilligers en toeschouwers de kans om het hele weekeinde samen te komen, niet alleen om hun medeleven te betuigen, maar ook om het buitengewone leven van Hare Majesteit te vieren’, staat in een verklaring van de DP World Tour.
‘We doen dit samen met andere sporten, waaronder de cricket testmatch tussen Engeland en Zuid-Afrika in The Oval’.
De tweede ronde van het BMW PGA-kampioenschap (stand en live scoring) start zaterdagochtend – ook zoals gepland – om 6.40 uur (7.40 uur in ons land) en alle oorspronkelijke starttijden voor de tweede ronde blijven hetzelfde.
De spelers die hun eerste ronde nog moeten voltooien, doen dat vanaf 7.30 uur (8.30 uur) vanaf de plek op de golfbaan waar ze donderdagmiddag zijn gestopt. Joost Luiten heeft nog vijf holes voor de boeg.

Het kampioenschap gaat nu over 54 holes, met de bedoeling om zoals gepland op zondag te eindigen. Het is niet mogelijk om de volledige 72 holes te spelen en op maandag te eindigen, deelt de DP World Tour mee, ‘omdat we het personeel, de faciliteiten of de veiligheid van de locatie op maandag niet kunnen garanderen vanwege de lopende plannen voor de staatsbegrafenis’.
Zaterdag en zondag zullen op Wentworth zwarte lintjes beschikbaar worden gesteld voor mensen om op hun kleding te dragen en vlaggen zullen halfstok blijven hangen.
Daarnaast zullen er op zaterdagochtend om 9.50 uur plaatselijke tijd twee minuten stilte in acht worden genomen.
De laatste keer dat het PGA Championship tot 54 holes werd ingekort, was in 1984 toen de tweede ronde verregende. De Engelsman Howard Clark won met twaalf onder, twee slagen beter dan Bernhard Langer en Gordon Brand
Ziggo Sport Golf zendt de tweede en de derde ronde zaterdag en zondag uit – waarschijnlijk van 13.00 – 19.00 uur.
Lees ook: BMW PGA Championship ligt stil. Eerste ronde stilgelegd vanwege overlijden Koningin Elizabeth

Tour
  • Golfsupport.nl